Volledig scherm
Hans de Koning © BSR Agency

VVV denkt aan De Koning als nieuwe trainer

Opvolger MaaskantIn de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer, heeft VVV de pijlen gericht op Hans de Koning. De oefenmeester is de voornaamste gegadigde om vanaf de winter met Jay Driessen de Venlose club naar handhaving in de eredivisie te leiden.

Hans de Koning, die op dit moment in Spanje blijft voor vakantie, wil niet bevestigen dat hij onlangs een gesprek heeft gevoerd met VVV. Feit is evenwel dat de Venlose club een ervaren oefenmeester zoekt die met Jay Driessen de scepter kan zwaaien in De Koel. Laatstgenoemde, die onlangs werd aangesteld als tijdelijk vervanger van de ontslagen Robert Maaskant, beschikt niet over de hoogste trainerspapieren.

Vandaar dat VVV op zoek moet naar een extra trainer. De Koning voldoet aan de criteria. De geboren Rotterdammer was als trainer onder meer actief bij FC Volendam, TOP Oss, Go Ahead Eagles en RKC. De Koning staat in de trainerswereld te boek als ‘type Guus Hiddink’. Ofwel: een people manager die bij uitstek weet hoe hij spelers moet benaderen. Eerder bereikte Maurice Steijn in VVV grote successen met die aanpak.

Morgenavond, wanneer VVV in eigen huis PEC Zwolle treft, is Driessen nog eindverantwoordelijke bij de Venlose ploeg. Dat zal hij volgende week ook zijn, wanneer de geel/zwarten de eerste competitiehelft afsluiten met een uitwedstrijd tegen Vitesse.