Oussama Darfalou kopt, Sergio Padt tast mis.
Volledig scherm
Oussama Darfalou kopt, Sergio Padt tast mis. © ANP Sport
0
EINDE
1
  • Oussama Darfalou 87'

VVV steelt drie punten in Groningen door blunder Padt

Er komt maar geen einde aan de opmars van VVV Venlo. De ploeg van Hans de Koning, nog ongeslagen na de winterstop, ging in het uitduel met FC Groningen verrassend met de overwinning aan de haal: 0-1.

Door Sander de Vries

Luid was de schreeuw van Sergio Padt, na een lange bal in de slotfase tegen VVV. De boodschap richting zijn verdediger Samir Memisevic was ondubbelzinnig: afblijven. In gedachten was Padt met een nieuwe aanval van FC Groningen. Padt verkeek zich echter op Oussama Darfalou, de spits van VVV die nog in het strafschopgebied stond. Met een leep kopballetje plofte de bal over de mistastende Padt in het doel: 0-1.

Zo incasseerde VVV de volle mep in Groningen, dat een gouden kans liet schieten in de strijd om de play-offs. Maar wedstrijden tegen VVV leveren voor de eredivisionisten niet zomaar meer een overwinning op, sinds Hans de Koning in Venlo de scepter zwaait.

Wat heet: nog altijd is de ervaren trainer ongeslagen met zijn elftal, waarmee hij na de winterstop maar liefst 12 punten verzamelde. Ook in Groningen hanteerde VVV het beproefde recept: ver zakte de ploeg van De Koning terug op eigen helft, loerend op de één of twee countermogelijkheden die simpelweg altijd komen.

Bekijk hier de samenvatting (premium).

Hans de Koning.
Volledig scherm
Hans de Koning. © ANP Sport

Precies dat scenario ontvouwde zich halverwege de eerste helft, toen Thomas Bruns de razendsnelle Oussama Darfalou de diepte instuurde. Met een uitstekende tackle voorkwam Ko Itakura de 0-1. Dat was overigens onverdiend geweest. Groningen voetbalde voor rust heel behoorlijk en probeerde met veel positiewisselingen een bres te slaan in de Venlose muur. Kansen kwamen er ook via Ramon Pascal Lundqvist, Daishawn Redan en Joel Asoro. VVV-doelman Thorsten Kirschbaum keepte echter een goede wedstrijd.

Met het verstrijken van de klok daalde in de tweede helft het niveau. Groningen ontbeerde creativiteit, terwijl VVV de doelpuntloze stand koesterde. Het werd uiteindelijk, door de treffer van Darfalou, zelfs een overwinning.

Volledig scherm
© ANP Sport
Danny Buijs.
Volledig scherm
Danny Buijs. © ANP Sport