Volledig scherm
De legendarische trap van stadion De Koel. © Pim Ras Fotografie

VVV-Venlo neemt De Koel in eigen beheer

VVV-Venlo en de gemeente Venlo zijn tot een akkoord gekomen over de aankoop van gronden en gebouwen rond stadion De Koel. Dat betekent volgens de Limburgse eredivisieclub dat de gewenste vernieuwbouw van de accommodatie een stuk dichterbij is gekomen.

Algemeen directeur Marco Bogers van VVV-Venlo reageerde verheugd. ,,Dit is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de club. We krijgen nu de mogelijkheid om het stadion op peil te brengen.''

Ook voorzitter Hai Berden was dolblij met de overeenkomst. ,,Fantastisch. Het is dringend noodzakelijk dat we het stadion gaan aanpassen aan de eisen van deze tijd. De supporters en sponsors verdienen meer comfort dan ze nu hebben.''

In juni werden de eerste stappen gezet om tot de aankoop over te gaan. De Limburgse club betaalt voor het stadion en de gronden waarop de gebouwen staan een bedrag van 545.000 euro, overeenkomstig de taxatiewaarde.
In de overeenkomst is vastgelegd dat de gemeente niet van plan is VVV-Venlo met publiek geld te ondersteunen in de verbouwplannen.

  1. Clasie: Het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbalt dan wij

    Clasie: Het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbalt dan wij

    Feyenoorder Jordy Clasie staarde zich na de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (3-0) niet blind op de ruime zege. ,,We zakten in de tweede helft veel te ver weg. Met een gelukkig doelpunt had PEC Zwolle nog op 2-1 kunnen komen en was het voor ons misschien nog wel moeilijk geworden. Dat mag ons niet gebeuren, daar moeten we nog hard aan werken’', zei de middenvelder, die met een fraai schot in de achttiende minuut de score opende.