Volledig scherm
© anp
0
EINDE
1
  • Danny Post 21'

VVV wint in Tilburg dankzij wondergoal Post en tussenkomst VAR

VVV Venlo heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt in Tilburg. Een wonderschone goal van aanvoerder Danny Post was voldoende voor drie punten, mede omdat een goal van Fran Sol werd afgekeurd na tussenkomst van de VAR. Willem II werd met 0-1 verslagen.

Nabeschouwing

De Tilburgers begonnen goed aan de wedstrijd en zetten VVV direct onder druk, maar konden dat niet volhouden. De Limburgers kwamen in de wedstrijd en uit het niets op voorsprong. Aanvoerder Danny Post besloot in de 21ste minuut maar eens van zo'n 25 meter uit te halen, nadat hij de bal na goed voorbereidend werk op de rechterflank voor zijn voeten had gekregen. Willem II-doelman Timon Wellenreuther beroerde de bal nog, maar kon die niet uit het doel werken.

Even leek Willem II na een uur voetbal hulp te krijgen van VVV, maar een door Christian Kum verkeerd geraakte bal ging via de bovenkant lat over het eigen doel. Even later ging een schot van Jordy Croux maar net voorlangs; de gelijkmaker hing in de lucht. Ruim een kwartier voor tijd leek Fran Sol de thuisploeg eindelijk op 1-1 te zetten. Het doelpunt van de Spaanse spits werd echter afgekeurd omdat hij volgens videoarbiter Kevin Blom hands had gemaakt. Het was de eerste keer in de eredivisie dat een doelpunt werd afgekeurd door de VAR.

Met Kolovos en Saddiki probeerde Koster zijn ploeg nog meer aanvallende impulsen te geven. Maar het was Crowley die nog bijna voor de 1-1 zorgde. Met een krulschot passeerde hij VVV-doelman Lars Unnerstall, maar via de paal kwam de bal terug het veld in. VVV beperkte zich de tweede helft tot het verdedigen van de voorsprong en dat lukte met hangen en wurgen. De 0-1 nederlaag van Willem II betekent dat de Tilburgers alweer voor het zevende seizoen op rij niet weten te winnen bij de seizoensstart. 

Liveblog

 geen nieuwe berichten

Einde tweede helft! VVV Venlo wint met 0-1 in Tilburg. Willem II weet voor het zevende seizoen op rij niet te winnen bij de seizoensstart.

Gele kaart Dries Saddiki

Het piept en kraakt bij VVV. De ploeg moet nog vijf minuten blessuretijd volhouden.

Paal! Crowley is héél dichtbij de gelijkmaker, maar het is Willem II niet gegund.

Martin Samuelsen wordt vervangen door Damian van Bruggen

De tijd begint te dringen voor Willem II. Fran Sol krijgt de bal op de schouder, waarna Unnerstall makkelijk de bal kan vangen. Het is nog altijd 0-1 voor VVV Venlo.

Pol Llonch wordt vervangen door Dries Saddiki

Peter van Ooijen wordt vervangen door Jay-Roy Grot

Gele kaart Fran Sol! Het is geen goal, maar hands van de Spanjaard. Kevin Blom constateert als VAR de handsbal en VVV Venlo blijft op een 0-1 voorsprong.

Wederom nipt naast voor Willem II. De Tilburgers hebben nog niet het geluk aan hun zijde. Dit keer is Fran Sol heel dichtbij de gelijkmaker.

Ralf Seuntjens wordt vervangen door Jonathan Opoku

James McGarry wordt vervangen door Dimitris Kolovos

Oef! Bijna Christian Kum in eigen doel. Willem II is dichtbij de gelijkmaker.

Dreiging van de Tilburgers. Palacios stoomt weer op en geeft een voorzet, maar Sol krijgt de bal niet onder controle. VVV haalt opgelucht adem.

Christian Kum houdt even zijn hart vast als hij Palacios onderuit maait, maar de tweede gele kaart blijft hem bespaard.

De eerste goede mogelijkheid van de tweede helft komt van Willem II. Een voorzet van Croux gaat voorlangs.

De tweede helft is begonnen in Tilburg. Kan Willem II nog iets of bezorgt Post zijn VVV de overwinning. Over 45 minuten weten we het.

Volledig scherm
© anp

De vrije trap van Lieftink eindigt recht in de handen van Unnerstall. Het is meteen rust bij een stand van 0-1 in het voordeel van VVV Venlo.

Gele kaart Danny Post. Willem II krijgt een vrije trap op een gevaarlijke plek.

Gele kaart Chris Kum. Willem II moppert wederom op de scheidsrechter. De Tilburgers hadden graag de voordeelsituatie toegepast zien worden.

laad oudere berichten

Voorbeschouwing

Deze elf moeten het voor VVV gaan doen in Tilburg.

Volledig scherm
©

De elf van Willem II!

Volledig scherm
©
Terug naar boven

Statistieken

Gele kaarten
2
2
Rode kaarten
0
0
Balbezit
60%
40%
Strafschoppen
0
0
Hoekschoppen
13
2
Vrije trappen
18
14
Overtredingen
10
18
Buitenspel
3
0
Schoten op paal / lat
1
0
Schoten op doel
7
1
Gered door de doelman
0
7
Schoten naast
7
5
Terug naar boven

Opstelling

4-2-1-3
4-3-3
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Bank

Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner
Spinner

Terug naar boven