Volledig scherm
PREMIUM
Georginio Wijnaldum met Memphis Depay. © REUTERS

Waarom Georginio Wijnaldum zijn weg moet vinden bij Oranje

Georginio Wijnaldum fronst even zijn wenkbrauwen. Het gaat over de laatste kwalificatie-interlands van Oranje eerder dit jaar, de periode rond Wit-Rusland-uit en Zweden- thuis, waarin onomkeerbaar duidelijk werd dat we ook ontbreken bij het WK 2018 in Rusland. 

Quote

Ik niet meer bij Oranje? Zou niet weten waarom niet.

Georginio Wijnaldum

Door Mikos Gouka

Het chagrijn droop er toen vanaf bij de spelers van Oranje, ook bij Wijnaldum. Zou hij nog wel willen terugkeren bij het Nederlands elftal waar hij zo weinig zijn gebruikelijke, hoge niveau bij werkgever Liverpool in de moordende Premier League haalt?

,,Ik niet meer bij Oranje?’’, reageert Wijnaldum verbaasd. ,,Zou niet weten waarom niet. Ik speel heel graag voor Oranje, ondanks dat we nu twee grote toernooien hebben gemist. Ik had voor de 
duels met Schotland en Roemenië makkelijk af kunnen zeggen, want de enkel kan best rust gebruiken. Maar ik wil er gewoon bij zijn, ik ben een liefhebber.’’

  1. Clasie: Het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbalt dan wij

    Clasie: Het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbalt dan wij

    Feyenoorder Jordy Clasie staarde zich na de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (3-0) niet blind op de ruime zege. ,,We zakten in de tweede helft veel te ver weg. Met een gelukkig doelpunt had PEC Zwolle nog op 2-1 kunnen komen en was het voor ons misschien nog wel moeilijk geworden. Dat mag ons niet gebeuren, daar moeten we nog hard aan werken’', zei de middenvelder, die met een fraai schot in de achttiende minuut de score opende.