Volledig scherm
De Haagse fans wachten al maanden op een teken van leven uit China. © pro shots

Wang komt eindelijk naar Nederland

Er lijkt een doorbraak in de Chinese soap bij ADO Den Haag. Clubeigenaar Wang Hui heeft toegezegd volgende week naar Nederland te komen. De Chinese zakenman die met zijn bedrijf United Vansen grootaandeelhouder is, gaat dan eindelijk om tafel met de directie van de club om de problemen te bespreken.

Volledig scherm
Zou hij dit keer echt komen? Eigenaar Hui Wang van ADO. © Marco Swart

Lang wordt uitgekeken naar de komst van Wang die in gebreke is gebleven wat betreft extra investeringen. De club kwam daardoor in acute geldnood, waarbij zelfs de salarissen van het personeel op losse schroeven stonden. Met een tussentijdse lening werd een noodverband aangelegd.

Wang stelde afgelopen zomer afgelopen zomer 3,7 miljoen euro extra beschikbaar, onder andere voor een technisch manager (John Metgod), videoschermen in het stadion, de realisatie van een nieuw (jeugd)complex én versterkingen voor de selectie in de winterstop. Dat laatste is er niet van gekomen, omdat Wang niet over de brug kwam met het geld. Dat nieuws publiekelijk bekendmaken schoot bij Wang in het verkeerde keelgat. De relatie tussen 'Den Haag' en 'China' raakte ernstig bekoeld. De eigenaar kwam niet meer en communiceerde niet meer. Met zijn komst gloort er hoop voor ADO Den Haag, al zal de directie nog een slag om de arm houden.

Wang zegde eerder toe naar Den Haag te komen, maar liet in december van het vorige jaar directie, raad van commissarissen, gemeente Den Haag en de vereniging HFC ontredderd achter toen hij op het laatste moment aangaf de voorkeur te geven aan een voetbalcongres. In januari stuurde hij zijn zoon Terry, maar die kon geen oplossing bieden. De laatste keer dat Wang Hui zijn club bezocht, dateert van eind september. De Chinees woonde toen de thuiswedstrijd tegen Excelsior (3-3) bij.