Volledig scherm
PREMIUM
Matthijs de Ligt (l) en Luuk de Jong. © AD

Was De Jong belangrijker voor PSV dan De Ligt voor Ajax?

AD SpelersklassementIn de eredivisie zijn de kaarten wel zo’n beetje geschud, maar de strijd om de titel ‘speler van het jaar’ ligt nog helemaal open. Matthijs de Ligt en Luuk de Jong zijn vandaag op de laatste speeldag in een-nek-aan-nekrace verwikkeld. Ajax-watcher Daniël Dwarswaard en PSV-volger Maarten Wijffels leggen uit waarom beide spelers een terechte winnaar van het AD Klassement zouden zijn.

Eigenlijk was er dit jaar maar één speler écht onmisbaar

Volledig scherm
Matthijs de Ligt zweept de Arena op na de zege op FC Utrecht. © BSR Agency

Het is de zomer van 2016 als Ajax zich in het Oostenrijkse Mayrhofen voorbereid op een seizoen dat uiteindelijk zal eindigen met een verloren finale van de Europa League tegen Manchester United. Natuurlijk is er ook weer een handjevol talenten uitverkoren om met de grote jongens mee te gaan dit trainingskamp. Tijdens de eerste opwarmoefeningen valt één jongen direct op. Hij loopt helemaal rechts van de groep en heeft het postuur van Jerommeke uit Suske en Wiske.

  1. Sloetski geeft Vitesse ‘goede kans’ op bereiken finale play-offs

    Sloetski geeft Vitesse ‘goede kans’ op bereiken finale play-offs

    Trainer Leonid Sloetski van Vitesse ziet de return tegen FC Groningen, morgen in Arnhem, in de halve finales van de play-offs om Europees voetbal met vertrouwen tegemoet. ,,Ik geef ons een goede kans, de spelers gaan alles geven'', zegt de Russische coach. ,,We moeten dominanter en agressiever zijn. Je krijgt te maken met een tegenstander die gaat verdedigen. Zij gaan tegenhouden, wij gaan aanvallen en op zoek naar een doelpunt.''