Volledig scherm
PREMIUM
Thijs Zonneveld. © AD Sportwereld

Wat Ajax dit seizoen in de Champions League doet kán helemaal niet

ColumnColumnist Thijs Zonneveld stelt dat Ajax met de prestaties in de Champions League één heel belangrijk iets gegeven heeft aan de clubs uit de kleinere voetballanden: hoop. 

Het is niet moeilijk om te hopen als je vijftien bent. Alles kan: het gat in de ozonlaag dichten, je tentamen Duits halen zonder de naamvallen uit je hoofd te leren, een Nederlandse voetbalclub de Champions League zien winnen.

Het was in Rome. Ik was samen met een paar vrienden ontsnapt aan het schoolreisje en zat op de tribune achter het doel. Ik wist zeker dat Ajax van Juventus zou winnen. En mochten ze de Champions League onverhoopt niet winnen, dan vast wel weer het jaar erop. Of anders het jaar daarop.

Ajax won niet.

  1. Sloetski geeft Vitesse ‘goede kans’ op bereiken finale play-offs

    Sloetski geeft Vitesse ‘goede kans’ op bereiken finale play-offs

    Trainer Leonid Sloetski van Vitesse ziet de return tegen FC Groningen, morgen in Arnhem, in de halve finales van de play-offs om Europees voetbal met vertrouwen tegemoet. ,,Ik geef ons een goede kans, de spelers gaan alles geven'', zegt de Russische coach. ,,We moeten dominanter en agressiever zijn. Je krijgt te maken met een tegenstander die gaat verdedigen. Zij gaan tegenhouden, wij gaan aanvallen en op zoek naar een doelpunt.''