Volledig scherm
PREMIUM
Novak Djokovic met zijn vijfde Wimbledon-beker. © BSR Agency

Wat hebben we toch tegen Novak Djokovic?

Weinig sympathieDe man die het tennis afgelopen decennium domineert, kan niet op al te veel sympathie rekenen. Wat roept Novak Djokovic op dat hem zo ongeliefd maakt?

Door Rik Spekenbrink 

Ja, na het laatste punt. Toen klonk er gemeend applaus voor Novak Djokovic. En vooruit, bij de snoekduik aan het net, in de vijfde set. Verder was het Centre Court van Wimbledon zondag massaal op de hand van Roger Federer. De verhoudingen waren niet een beetje scheef, geen 80-20, maar zonder te overdrijven eerder 99-1. Er klonk gejuich bij een dubbele fout van Djokovic, boegeroep toen hij iets vroeg aan de scheidsrechter. Het lijkt erop dat hoe meer hij wint, hoe minder populair hij wordt. Waar zit hem dat in?

  1. Matthijs de Ligt: Ik zag het niet aankomen dat ik wissel zou staan
    Samenvatting

    Matthijs de Ligt: Ik zag het niet aankomen dat ik wissel zou staan

    Zijn ploeggenoot Paulo Dybala stormde woest richting spelersbus, na negentig minuten op de bank tegen Parma. De Argentijnse aanvaller deed geen enkele moeite zijn teleurstelling te verbergen, na bijna de hele tweede helft te hebben warmgelopen. Matthijs de Ligt nam wél de tijd voor de Nederlandse pers én de tientallen fans bij de spelersbus van Juventus, ondanks zijn teleurstelling over een reservebeurt van negentig minuten.