Volledig scherm
© ANP

Wat kan er vanavond met Ajax gebeuren?

Ajax ontvangt vanavond in de eigen ArenA Borussia Dortmund voor de vijfde wedstrijd in de Champions League. Nu het einde van de poulefase nadert, gaan de punten tellen. Het belooft een meeslepend avondje te worden in Amsterdam. AD Sportwereld zet de verschillende scenario's van het duel tussen Ajax en Dortmund voor u op een rij:

Ajax is uitgeschakeld voor de Champions League als de ploeg vanavond minder punten pakt dan Real Madrid tegen Manchester City.

Als Real Madrid vanavond wint van Manchester City, is Ajax bij een gelijkspel tegen Borussia Dortmund verzekerd van de derde plaats en dus deelname aan de Europa League. Op basis van het onderlinge resultaat kunnen de Engelsen Ajax dan niet meer inhalen. Ajax is in dit scenario wel uitgeschakeld in de Champions League.

Bij winst op Borussia Dortmund maakt Ajax nog kans op de volgende ronde van de Champions League. Daarvoor heeft de ploeg over twee weken dan wel minimaal een gelijkspel nodig bij Real Madrid.

Borussia Dortmund is zeker van de volgende ronde van de Champions League bij een zege of een gelijkspel. Als Ajax verliest, is het afhankelijk van de verrichtingen van Manchester City. Wint die ploeg niet van Real, dan blijft Ajax met nog één duel te gaan sowieso derde.