De competitie stopzetten en Ajax tot kampioen uitroepen? Maar wat dan met AZ, dat op gelijke hoogte staat. En moet ADO Den Haag dan degraderen? Onze voetbalexperts spreken zich uit
Volledig scherm
PREMIUM
De competitie stopzetten en Ajax tot kampioen uitroepen? Maar wat dan met AZ, dat op gelijke hoogte staat. En moet ADO Den Haag dan degraderen? Onze voetbalexperts spreken zich uit © BSR

Wat zijn de eerlijkste scenario's om de eredivisie af te sluiten?

Wat te doen met de eredivisie? Onze voetbalverslaggevers Mikos Gouka, Maarten Wijffels, Sjoerd Mossou en Freek Jansen schetsten het scenario dat volgens hen het meest wenselijk is. Van stopzetten tot alternatieve play-offs.

Mikos Gouka: Seizoen ten einde, er zijn belangrijke dingen

Quote

Natuurlijk er had nog van alles kunnen gebeuren, maar verder voetballen is onmogelijk en onwense­lijk

Mikos Gouka

Hoe het verder moet dit seizoen? Simpel. Niet krampachtig kijken of en vooral wanneer we nog kunnen voetballen, maar er meteen een dikke punt achter zetten. Dit seizoen is door alle medische ellende simpelweg voorbij, er zijn veel belangrijkere zaken is de laatste maanden wel gebleken. Bij de bestrijding van het virus past helemaal geen discussie over wel of geen hervatting van de eredivisie. Spelers die nu thuis zitten te wachten in plaats van bij hun familie in Peru, Argentinië, Brazilië, Engeland of waar dan ook, verdienen duidelijkheid.

  1. ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’
    Video

    ‘Mauro Júnior zit straks dicht tegen de basis van PSV aan’

    Welke spelers moeten volgend seizoen onder Roger Schmidt in de gaten worden gehouden? PSV-watcher Maarten Wijffels van AD Sportwereld denkt dat niemand nu nog is afgeschreven. ,,Hij zal straks in de voorbereiding beginnen en kijken wat hij aan boord heeft. PSV is afgelopen seizoen vierde geworden. Dat betekent dat het niet overhield met de kwaliteit. Om nu te zeggen dat er ineens een kant en klare kampioen staat, dat lijkt me wat overdreven.”