Volledig scherm
© Feyenoord Media

‘We kunnen niet wachten om in De Kuip te staan’

Jeremiah St. Juste en Ridgeciano Haps beleefden vandaag hun eerste publieke optreden als Feyenoorder. We spraken de van respectievelijk SC Heerenveen en AZ overgekomen spelers na de training in Oostenrijk.

Door Dennis van Bergen

Quote

Ik heb echt zóveel zin mijn periode bij Feyenoord

Jeremiah St. Juste

,,Nu merk je pas hoe groot de club Feyenoord is”, zegt centrale verdediger St. Juste, kort nadat hij van het trainingsveld is gestapt. ,,De vele supporters die zijn meegereisd, het niveau van de trainingen dat een stuk hoger ligt dan bij sc Heerenveen; aan alles voel je dat je een paar stappen omhoog hebt gemaakt.” Het zijn woorden die linksback Ridgeciano Haps onderstreept. ,,Na afloop zeiden we tegen elkaar: ‘hier waren we echt aan toe.' Prachtig om mee te maken”, aldus de van AZ overgekomen Haps.

Beide spelers zijn ambitieus. St. Juste: ,,Ik kom naar Feyenoord om basisspeler te worden. De club heeft vertrouwen in mij en ik heb vertrouwen dat het me gaat lukken. Het is nu aan mij. Qua speler pas ik denk ik goed bij Feyenoord. Ik houd van mooi voetbal, maar als het moet gooi ik er ook graag strijd tegenaan. Die combinatie past hier wel. Of dit een tussenstap voor me is? Elke voetballer is ambitieus en wil het maximale uit zijn loopbaan halen. Maar voorlopig telt alleen Feyenoord.”

De Rotterdammers staan voor een druk jaar. Behalve dat Feyenoord de titel verdedigt, komt het ook uit in de Champions League. Haps: ,,Dat is natuurlijk helemaal geweldig. Het was niet de doorslaggevende reden om voor Feyenoord te kiezen, maar wel iets heel moois. Ik kan nu al niet wachten om in De Kuip te staan, wanneer de grote tegenstanders bij ons op bezoek komen. De entourage moet dan helemaal indrukwekkend zijn.”

St. Juste en Haps, die zaterdag tegen de Duitse Bundesliga-club SC Freiburg hun officieuze debuut zullen maken in het rood-wit, kijken uit naar hun samenwerking met trainer Giovanni van Bronckhorst. Haps: ,,Net als ik, is de trainer een linksback. Ik heb al wat jaartjes ervaring als voetballer, maar je merkt dat hij weer net wat aanwijzingen geeft waardoor ik weer wat stapjes beter word. Mooi dat ik onder zo’n trainer kan werken.” 

St. Juste: ,,We gaan er de komende weken alles aan doen om goed aan het seizoen te beginnen met Feyenoord. En ik twijfel er niet aan dat dit gaat lukken. Kwalitatief staat hier een goede groep en ook de sfeer is goed. We zijn enorm goed opgevangen. Ik heb echt zóveel zin mijn periode bij Feyenoord.”