Volledig scherm
Ted van Leeuwen. © Peter Lous

Ted van Leeuwen neemt voorschot op terugkeer bij Twente

Ted van Leeuwen vertrekt bij de Deense club Esbjerg fB. Enkele dagen nadat Esbjerg zich had verzekerd van promotie naar het hoogste niveau, maakte de technisch directeur bekend dat hij per 1 juli stopt. Van Leeuwen neemt daarmee waarschijnlijk een voorschot op een terugkeer bij FC Twente.

De 66-jarige Gelderlander verhuisde in 2016 van FC Twente naar Esbjerg. Van Leeuwen haalde trainer John Lammers en assistent Gonzalo Garcia naar de Deense club, die onlangs via de play-offs promotie naar de Superliga wist af te dwingen. ,,Ik heb een geweldige tijd gehad bij Esbjerg en dit was dan ook de moeilijkste beslissing ooit in mijn voetballeven'', aldus Van Leeuwen. ,,Soms komt er een aanbieding voorbij waar je geen 'nee' tegen kan zeggen.'' Ook Gonzalo Garcia stopt bij Esbjerg.

FC Twente ziet in Van Leeuwen een geschikte man om als technisch directeur de gedegradeerde club weer op te bouwen. 'Droomkandidaat' Fred Rutten was vanwege zijn baan als trainer bij Maccabi Haifa niet beschikbaar voor deze functie, maar gaat zich wel als lid van de raad van commissarissen inzetten voor 'zijn' club.

  1. Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achtergestaan

    Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achterge­staan

    Daley Blind erkent dat zijn ploeg vanmiddag tekortschoot tijdens de confrontatie met PSV (3-0). Toch maakt de 28-jarige centrumverdediger zich nog geen zorgen. ,,Het seizoen is nog vroeg, er is nog niks aan de hand", stelt Blind voor de camera van Fox Sports. ,,Ik heb weleens 13 punten achtergestaan op PSV. Toen waren ze ook al aan het juichen en dansen, maar aan het einde van de rit stonden wij met de schaal", aldus de verdediger die doelt op het seizoen 2011/2012. Destijds veroverde Ajax onder leiding van Frank de Boer inderdaad de titel na een achterstand van 13 punten.