Volledig scherm
© anp

Werkstraf voetballer na seks met minderjarige

Misschien had het 14-jarige meisje inderdaad vrijwillig seks met de uit Roosendaal afkomstige profvoetballer Desley U. (22) - maar dat maakt nog niet dat het allemaal zomaar kan. De rechtbank in Breda veroordeelde de in Kazachstan spelende middenvelder gisteren tot een werkstraf van 160 uur, zoals geëist.

De middenvelder woont en voetbalt sinds begin 2014 in Kazachstan, bij FC Taraz. Hij speelde onder meer in de jeugd bij Feyenoord en RBC en maakte zijn debuut in het betaald voetbal in 2013 bij RKC Waalwijk. U. was zelf 20 toen hij in 2013 seks had met het meisje.

Hij zou haar stap voor stap met mooie praatjes hebben ingepalmd. Maar door seks met haar te hebben is hij volgens de rechtbank een 'sociaal-ethische norm' gepasseerd en daarmee strafbaar.

Niet ontkend
,,Ogenschijnlijk was de seks vrijwillig, maar het is juist de bedoeling van de wet om jeugdigen tegen zichzelf in bescherming te nemen", aldus de rechter. De voetballer heeft de seks niet ontkend. Het meisje schreef zelf in een slachtofferverklaring dat ze bang was van U. en dat de seks haar werd opgedrongen. Ze staat inmiddels onder behandeling van een psycholoog.