Sarina Wiegman op het trainingsveld.
Volledig scherm
Sarina Wiegman op het trainingsveld. © BSR Agency

Wiegman: Concurrentiestrijd is behoorlijk aan de gang

Oranje LeeuwinnenSarina Wiegman heeft tegenwoordig steeds meer moeite om de opstelling te maken dan in het verleden. En dat is alleen maar een luxe, zei de bondscoach van de voetbalsters in aanloop naar het duel met Slovenië van vrijdag. ,,We zijn in de loop der jaren veel breder geworden in de selectie.”

Volledig scherm
© BSR Agency

Oranje is neergestreken in Murska Sobota, een plaatsje zo’n 180 kilometer ten noordoosten van de Sloveense hoofdstad Ljubljana. In het Fazanerija City Stadium kan Wiegman niet beschikken over een groot aantal vaste waarden, maar de bondscoach denkt dat de absentie van onder anderen Lieke Martens en Jackie Groenen niet onoverkomelijk is.

,,We zijn in de loop der jaren veel breder geworden in de selectie”, aldus Wiegman. ,,De concurrentiestrijd is behoorlijk aan de gang. We willen ook heel graag dat de groep beter wordt, zodat ze het ons zo moeilijk mogelijk maken de opstelling te maken. En dat is wat nu ook gaande is.”

Quote

We willen ook heel graag dat de groep beter wordt, zodat ze het ons zo moeilijk mogelijk maken de opstelling te maken

Sarina Wiegman, Bondscoach Oranje Leeuwinnen

Een puzzel

Naast Martens en Groenen ontbreken ook Kika van Es, Shanice van de Sanden en Stefanie van der Gragt. En dus wordt het meer puzzelen dan gebruikelijk voor Wiegman, die zegt het team niet ineens van een metamorfose te gaan voorzien. ,,Het zou heel gek zijn als de nieuwe speelsters ineens de andere speelsters uit de basis spelen. Dan hebben we een half jaar geleden het verkeerde selectiebeleid gevoerd.”

Wiegman onderstreept dat Oranje ook met een gedevalueerd elftal de favoriet is. ,,We verwachten ongeveer hetzelfde als tijdens de vorige interlandperiode”, aldus Wiegman, die haar ploeg toen van Estland (0-7) en Turkije (3-0) zag winnen. ,,Dus wij zullen het spel moeten maken en heel veel aan de bal zijn. Gister hebben we voor het eerst als team getraind; dat zag er heel fris uit en iedereen is super enthousiast.”

Volledig scherm
© BSR Agency