Volledig scherm
Sarina Wiegman © ANP

Wiegman door FIFA genomineerd als beste coach

Sarina Wiegman is door de FIFA genomineerd als beste coach van een vrouwenteam. De wereldvoetbalbond maakte vandaag de drie genomineerden bekend. De bondscoach van de Oranje Leeuwinnen neemt het op tegen de bondscoach van Japan, Asako Takakura, en Reynald Pedros, de coach van Olympique Lyon.

Shanice van de Sanden, spelend voor Lyon, ziet dus allebei haar trainers genomineerd voor de prijs van beste coach. Wiegman sleepte de prijs vorig jaar ook in de wacht. Lieke Martens werd toen verkozen tot beste speelster van de wereld. Dit jaar zit de aanvalster niet bij de drie genomineerden.

Wiegman kan zich morgen met Oranje plaatsen voor het WK van 2019 in Frankrijk. De Leeuwinnen hebben aan één punt voldoende tegen concurrent Noorwegen.

  1. Van Hooijdonk opnieuw van grote waarde voor NAC, De Graafschap blijft koploper
    Karakteristieken

    Van Hooijdonk opnieuw van grote waarde voor NAC, De Graafschap blijft koploper

    Maandagavond was Sydney van Hooijdonk met twee treffers tegen Jong AZ de gevierde man bij NAC. In het Rat Verlegh Stadion werd de zoon van Pierre van Hooijdonk beloond voor zijn goede optreden met een basisplaats tegen mede-degradant Excelsior. De wedstrijd tussen de nummers twee en drie op de ranglijst draaide niet op het gehoopte spektakelstuk uit, maar wel op opnieuw een mooie wedstrijd voor de negentienjarige aanvaller. Het werd 2-1.

Live Voetbal

home logo FC TwenteTWE
EINDE
2-3
Heracles AlmeloHER
away logo