Sarina Wiegman tijdens de conferentie in Milaan.
Volledig scherm
Sarina Wiegman tijdens de conferentie in Milaan. © REUTERS

Wiegman over WK: Niveau steeds hoger, alleen aanvalsspel kan nog beter

Bondscoach Sarina Wiegman van de Nederlandse voetbalsters heeft op het afgelopen WK gezien dat het niveau steeds hoger wordt. ,,Het positiespel wordt steeds beter en vooral de keepsters presteren op een hoger niveau dan een paar jaar geleden", zegt Wiegman vanuit Milaan waar ze een conferentie van de FIFA bijwoont over het vrouwenvoetbal.

Volgens een technische studiegroep van de wereldvoetbalbond, die zondag een rapport presenteerde, is het niveau op het WK op alle facetten omhoog gegaan. ,,Dat vind ik ook. Je ziet dat er steeds minder de lange bal wordt gespeeld en dat de verdedigers beter kunnen opbouwen. Alleen de laatste pass en het aanvalsspel kan nog wel verbeterd worden."

Wiegman ziet dat we in Nederland al flinke stappen hebben gezet. ,,Onze competitie is gigantisch verbeterd sinds de oprichting van de eredivisie in 2007. De wedstrijden komen vaker op tv en bij Ajax hebben de speelsters een cao. De faciliteiten zijn steeds beter waardoor we het Nederlandse vrouwenvoetbal verder kunnen ontwikkelen."