Volledig scherm
De knieblessure die Etien Velikonja tegen AZ opliep kost hem mogelijk de rest van het seizoen. © Proshots

Willem II'er Velikonja lang uitgeschakeld met kruisbandblessure

Willem II kan de komende maanden geen beroep doen op Etien Velikonja. De Sloveense aanvaller heeft toch een kruisbandblessure opgelopen en lijkt de rest van het seizoen te moeten missen.

Dat is gebleken uit de knieoperatie die de aanvaller vandaag onderging. Uit de mri-scan kwam aanvankelijk nog naar voren dat het knieletsel mee leek te vallen. Dat blijkt niet het geval. Zowel Velikonja als Willem II vreest dat het einde seizoen is voor de spits, die zijn voorste kruisband heeft beschadigd.

De 28-jarige international tekende in augustus een contract tot de zomer van 2018 bij de Tilburgse club. Hij was maandagmiddag al een van de vijf afwezigen bij de trainingen. Collega-spits Bartholomew Ogbeche is in Tilburg juist net teruggekeerd na een kruisbandblessure, terwijl Asumah Abubakar nog in de lappenmand zit na een beenbreuk. 

  1. Clasie: Het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbalt dan wij

    Clasie: Het is duidelijk dat Ajax een stuk beter voetbalt dan wij

    Feyenoorder Jordy Clasie staarde zich na de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (3-0) niet blind op de ruime zege. ,,We zakten in de tweede helft veel te ver weg. Met een gelukkig doelpunt had PEC Zwolle nog op 2-1 kunnen komen en was het voor ons misschien nog wel moeilijk geworden. Dat mag ons niet gebeuren, daar moeten we nog hard aan werken’', zei de middenvelder, die met een fraai schot in de achttiende minuut de score opende.