Volledig scherm
© BSR Agency
1
EINDE
1
  • Paul Gladon 90'+1'
  • Jean-Christophe Bahebeck 4'

Willem II knokt zich in ‘dying seconds’ naast FC Utrecht

Willem II heeft op de valreep nog een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen FC Utrecht. Een doelpunt in blessuretijd van invaller Paul Gladon zorgde ervoor dat de Tilburgers toch niet met lege handen achterbleven.

Door Tim Reedijk

FC Utrecht reisde na een uitstekende bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-4) met vertrouwen af naar Willem II, de stuntploeg van dit seizoen. Dat vertrouwen was goed terug te zien in het eerste kwartier van de wedstrijd. FC Utrecht pakte de Tilburgers direct bij de strot en kwam schitterend op voorsprong na vier minuten.

Bekijk hier de samenvatting van Willem II - FC Utrecht (Premium)

Het doelpunt was er een uit het boekje. Urby Emanuelson die een bal knap binnenhield en de bal met buitenkant voet inspeelde, een paar combinaties, de steekbal van Simon Gustafson op Gyrano Kerk en het afleggen op Jean-Christophe Bahebeck, die simpel voor de 0-1 tekende. Een droomstart voor de Utrechters. Na dat doelpunt kreeg Willem II wat meer vat op de wedstrijd, die niet goed, maar wel vermakelijk was.

Storm Dennis kreeg in de loop van de tweede helft steeds meer vat op de wedstrijd. De wind maakte hoge ballen het hele duel al uiterst onvoorspelbaar. Dat het ook nog eens keihard ging regenen in het tweede bedrijf, maakte het voetbal steeds moeilijker en zodoende slechter. Willem II had moeite om nog tot een serieus slotoffensief te komen op het drassige veld. In de 92ste minuut kwam de gelijkmaker er toch. Invaller Paul Gladon kon in de modder een rebound binnenschuiven nadat doelman Jeroen Zoet in eerste instantie nog redde op een inzet.

Een hard gelag voor FC Utrecht, dat op drie punten van Willem II had kunnen komen. Het gat blijft nu zes punten, al hebben de Utrechters nog wel een wedstrijd tegoed.