Volledig scherm
Elftal van de Week speelronde 20 © AD

Willem II ondanks remise hofleverancier Elftal van de Week

Willem II verspeelde dit weekend twee punten in strijd om de derde plaats. Ondanks het doelpuntloze gelijkspel tegen PEC Zwolle leveren de Tilburgers drie spelers in het Elftal van de Week. 

Verdedigers Sebastian Holmén en Miquel Nelom en middenvelder Pol Llonch kregen alle drie een 7,5 voor hun optreden tegen PEC. Logischerwijs waren het niet de aanvallers die floreerden. Slechts een speler presteerde beter dan het drietal van de Tilburgers: Dani de Wit. De middenvelder van AZ maakte een doelpunt en gaf een assist tegen SC Heerenveen (1-2). Daarvoor kreeg hij een 8.

De doelman waar De Wit tegen scoorde, kreeg ook een plek in het basisteam. Warner Hahn zorgde ervoor dat AZ niet kon uitlopen naar een ruime overwinning. Maximilian Rossmann scoorde tweemaal namens Heracles tegen Feyenoord. Zijn tweede goal werd genomineerd voor de verkiezing eredivisiegoal van het weekend. Het team bestaat verder uit Jens Toornstra (Feyenoord), Kaj Sierhuis (FC Groningen), Chidera Ejuke (SC Heerenveen), Sean Klaiber en Gyrano Kerk (beiden FC Utrecht).

Volledig scherm
Speler van het jaar na speelronde 20. © AD

Sebastian Holmén deed goede zaken met zijn prestaties tegen PEC. Door zijn 7,5 steeg hij in het spelersklassement naar de gedeelde vijfde plaats. De achterstand op koploper Daley Blind, die niet speelt wegens een hartspierontsteking, is echter fors. Blind kreeg voor zijn zestien optredens een gemiddelde beoordeling van 7,13 en staat voorlopig nog eenzaam aan kop.