Volledig scherm
Adrie Koster. © BSR Agency

Willem II verlengt contract met Adrie Koster

Adrie Koster (64) is ook komend seizoen nog trainer van Willem II. Dat is niet zo verrassend, want beide partijen spraken onlangs al uit zeer tevreden te zijn met elkaar. Koster verklaarde afgelopen vrijdag nog dat de officiële mededeling niet lang op zich zou laten wachten.

Nu de plek in de eredivisie zo goed als veilig is gesteld en de bekerfinale lonkt, is het een mooi moment om het met een handtekening te bekrachtigen. Door het aanblijven van Koster verandert er niets in de technische staf van Willem II. Assistent-trainer Gery Vink, fysiektrainer Chima Onyeike en keeperstrainer Harald Wapenaar hebben allemaal nog een doorlopend contract.

Koster legt zich de laatste jaren nooit langer ergens vast dan een seizoen. Dat heeft de Zeeuwse hoofdtrainer al lang afgezworen.  Daarom tekende hij maar voor een seizoen bij de club waar hij eerder 4,5 jaar assistent-trainer en anderhalf jaar hoofdtrainer was. ,,Je kunt het ergens nog zo goed naar je zin hebben, je wordt toch afgerekend op je prestaties”, is de ervaring van Koster door de jaren heen. Die vindt het prettig dat beide partijen niet teveel aan elkaar vastgeklonken zijn.

Verantwoordelijkheid

Dat Koster er geen moeite mee heeft anderen veel verantwoordelijkheid te geven, is een van zijn kwaliteiten. Zo kan Vink flink zijn stempel op de trainingen drukken en hebben Onyeike en Wapenaar een grote mate van vrijheid om trainingen naar eigen inzicht in te vullen. De keeperstrainer heeft ook een belangrijk adviserende stem. Mede op zijn advies werd bijvoorbeeld Michael Woud doorgeschoven.

Voor Koster is Willem II zijn veertiende werkgever als trainer. Eerder had hij dienstverbanden bij Roda JC, Helmond Sport, TOP, Excelsior, VVV, RKC Waalwijk, Ajax, Club Brugge, de KNVB, Beerschot, Club Africain, VfB Stuttgart en de voetbalbond van Saoedi-Arabië. Hij verklaarde het afgelopen jaar een paar keer dat Willem II zijn laatste klus in het betaalde voetbal zal zijn. 

  1. Van der Vaart, vrienden en zoontje Damian vermaken publiek in Hamburg
    Video

    Van der Vaart, vrienden en zoontje Damian vermaken publiek in Hamburg

    Rafael van der Vaart (36) speelde vanmiddag zijn afscheidswedstrijd in het Volksparkstadion in Hamburg, de thuishaven van zijn oude club HSV. Samen met oude voetbalvrienden als Arjen Robben, Robin van Persie, Dirk Kuyt, Patrick Kluivert, Ruud van Nistelrooy, John Heitinga, Andy van der Meyde, Ronald de Boer, Mark van Bommel, Marc Overmars, Jari Litmanen en Edwin van der Sar zorgde hij voor een mooie middag. Rafael van der Vaart scoorde net als Robben en Van Nistelrooy twee keer, maar zijn zoontje Damian (13) maakte kort voor tijd de winnende 7-6.