Volledig scherm
© Getty Images

Wöber reist af naar Spanje: Sevilla-transfer bijna rond

Maximilian Wöber is weer een stapje dichter bij een transfer naar Sevilla. De Oostenrijkse verdediger heeft het trainingskamp van Ajax inmiddels verlaten en is afgereisd naar Spanje om zijn overstap af te ronden.

Door Daniël Dwarswaard

Wöber kwam in de zomer van 2017 over van Rapid Wien, en kostte Ajax zo'n 7,5 miljoen. In Amsterdam wist hij nooit echt een vaste waarde te worden, maar bij enkele gelegenheden waar hij wél mocht opdraven maakte hij indruk. Zo speelde hij in het uitduel met Bayern München in de Champions League bijzonder sterk.

Voor de tweede helft van dit seizoen werd het perspectief voor Wöber er niet beter op. Lisandro Magallán werd al gehaald als vervanger, terwijl Joël Veltman terug is van een blessure. Daarnaast is ook Daley Sinkgraven weer fit, een speler die - net als Wöber af en toe - als linksback kan spelen.

De Spaanse werkgever van Oranje-international Quincy Promes lijkt nu uitkomst te bieden, Wöber heeft inmiddels afscheid genomen van zijn ploeggenoten en de technische staf. De overstap van de Oostenrijker levert Ajax zo'n twaalf miljoen euro op.

  1. ‘Hakim heeft last van de kuit, maar we wachten diagnose af’
    Ten Hag ziet Ziyech uitvallen

    ‘Hakim heeft last van de kuit, maar we wachten diagnose af’

    Hakim Ziyech heeft een kuitblessure opgelopen in de eerste wedstrijd van Ajax na de winterstop. De Marokkaanse spelmaker ging tegen Sparta (2-1) na bijna een uur spelen op de grond zitten, gooide uit frustratie zijn scheenbeschermers weg en gebaarde dat hij gewisseld moest worden. ,,Ik kan nog niet vertellen wat de diagnose is, dat moeten we afwachten”, zei trainer Erik ten Hag. ,,Hakim heeft in ieder geval last van een kuit.”