Maximilian Wöber in duel met Robert Lewandowski tijdens Ajax - Bayern München op 12 december.
Volledig scherm
Maximilian Wöber in duel met Robert Lewandowski tijdens Ajax - Bayern München op 12 december. © ANP Pro Shots

Wöber voor 10,5 miljoen euro van Ajax naar Sevilla

Ajax en Sevilla zijn het eens geworden over de transfer van Maximilian Wöber. De twintigjarige verdediger uit Oostenrijk verkast voor 10,5 miljoen euro naar de huidige nummer drie in La Liga.

Het bedrag kan met eventuele bonussen nog oplopen tot 11 miljoen euro. Wöber kwam in de zomer van 2017 over van Rapid Wien en kostte Ajax toen zo’n 7,5 miljoen. In Amsterdam wist hij nooit echt een vaste waarde te worden, maar bij enkele gelegenheden waar hij wél mocht opdraven maakte hij indruk. Zo speelde hij in het uitduel met Bayern München in de Champions League bijzonder sterk. In totaal speelde de drievoudig Oostenrijks international 39 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en scoorde daarin één keer. Wöber stond nog tot medio 2021 onder contract in Amsterdam. 

Voor de tweede helft van dit seizoen werd het perspectief voor Wöber er niet beter op. Lisandro Magallán werd al gehaald als vervanger, terwijl Joël Veltman terug is van een blessure. Daarnaast is ook Daley Sinkgraven weer fit, een speler die - net als Wöber af en toe - als linksback kan spelen.

Sevilla Fútbol Club on Twitter

🚨Principio de acuerdo con el @AFCAjax para el traspaso de Maximilian Wöber. 🇦🇹 Toda la información ➡ https://t.co/NaNmQx7o0a #vamosmisevilla