Volledig scherm
Maximilian Wöber in duel met Robert Lewandowski tijdens Ajax - Bayern München op 12 december. © ANP Pro Shots

Wöber voor 10,5 miljoen euro van Ajax naar Sevilla

Ajax en Sevilla zijn het eens geworden over de transfer van Maximilian Wöber. De twintigjarige verdediger uit Oostenrijk verkast voor 10,5 miljoen euro naar de huidige nummer drie in La Liga.

Het bedrag kan met eventuele bonussen nog oplopen tot 11 miljoen euro. Wöber kwam in de zomer van 2017 over van Rapid Wien en kostte Ajax toen zo’n 7,5 miljoen. In Amsterdam wist hij nooit echt een vaste waarde te worden, maar bij enkele gelegenheden waar hij wél mocht opdraven maakte hij indruk. Zo speelde hij in het uitduel met Bayern München in de Champions League bijzonder sterk. In totaal speelde de drievoudig Oostenrijks international 39 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en scoorde daarin één keer. Wöber stond nog tot medio 2021 onder contract in Amsterdam. 

Voor de tweede helft van dit seizoen werd het perspectief voor Wöber er niet beter op. Lisandro Magallán werd al gehaald als vervanger, terwijl Joël Veltman terug is van een blessure. Daarnaast is ook Daley Sinkgraven weer fit, een speler die - net als Wöber af en toe - als linksback kan spelen.

Sevilla Fútbol Club on Twitter

🚨Principio de acuerdo con el @AFCAjax para el traspaso de Maximilian Wöber. 🇦🇹 Toda la información ➡ https://t.co/NaNmQx7o0a #vamosmisevilla

 1. Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresenteerd’
  Degradatie Excelsior

  Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresen­teerd’

  Interim-coach Ricardo Moniz trok zich de degradatie van Excelsior behoorlijk aan. De Rotterdammer trad begin april aan als opvolger van de opgestapte Adrie Poldervaart. Moniz ging vol energie van start op Woudestein, maar kwam bedrogen uit. De ontoereikende remise op eigen veld in de return van de play-offs tegen tien man van RKC Waalwijk (1-1) betekende het einde van Excelsior in de eredivisie en waarschijnlijk ook van het dienstverband van Moniz bij de Rotterdamse club.
 2. Oud-speler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

  Oud-spe­ler Usta nieuwe trainer MVV, Elsen technisch directeur

  Fuat Usta gaat aan de slag als hoofdtrainer van MVV Maastricht. De 46-jarige ex-prof van onder meer MVV, Fortuna Sittard, SC Cambuur, Sparta Rotterdam en Besiktas neemt de plaats in van Ron Elsen, die ruim vijf jaar als coach fungeerde van de Limburgse eerstedivisieclub. Hij gaat, als de onderhandelingen helemaal zijn afgerond, verder als technisch directeur bij MVV. Elsen (53) is al dertig jaar in dienst van de Limburgse club.