Volledig scherm
Cyriel Dessers was er donderdag niet helemaal bij, vrijdag trainde hij weer mee bij Heracles. © ANP Sport

Wormuth na afketsen transfer: ‘Dessers speelt zondag gewoon’

Cyriel Dessers was vandaag nog niet in zijn beste humeur, maar Frank Wormuth verwacht dat hij er zondag tegen Willem II weer helemaal bij is. Zo werkt voetbal, vindt de trainer van Heracles. 

Hij kent het nog van eerdere situaties met Adrian Dalmau, Kristoffer Peterson en Alexander Merkel, die teleurgesteld waren dat ze niet de transfer kregen die ze op dat moment zelf wilden. Cyriel Dessers kon donderdag naar Celta de Vigo, maar Heracles ging niet in op het bod van de Spaanse club. De spits heeft nog een contract tot 2022.

Wormuth: „Ik wil niet op deze situaties ingaan, alleen in het algemeen zeg ik: ‘Een contract is een contract, dat is heel helder. Voor een club, spelers en trainers. Als je tekent voor een paar jaar ben je blij, dan heb je zekerheid. Maar het is ook een zakelijke wereld, er valt geld in te verdienen, dat snap ik ook. Maar verder zeg ik: de regels zijn duidelijk.”

De trainer liet Dessers donderdag buiten de training, omdat hij er met zijn hoofd niet bij was. Maar vanmorgen stond hij weer gewoon op het veld. Tot vrijdagavond is nog niets zeker in Almelo, maar vooralsnog is Dessers nog de spits van Heracles.