Volledig scherm
Bart Nieuwkoop dekt Jesper Drost. © BSR Agency

Wormuth neemt het op voor Drost

In de aanloop naar de thuiswedstrijd vrijdag tegen sc Heerenveen heeft trainer Frank Wormuth van Heracles Almelo zijn middenvelder Jesper Drost in bescherming genomen.

Volledig scherm
Thomas Meissner van Willem II in duel met Jesper Drost (rechts). © BSR Agency

,,Er is een klein groepje fans dat hem de laatste thuisduels uitfloot'', liet de Duitse coach op eigen initiatief weten. ,,Dat is absoluut niet fair. Jesper werkt keihard, maakt vele kilometers, is een slimme speler en is belangrijk voor het heden en de toekomst van Heracles Almelo.”

Volgens Wormuth moeten de supporters elkaar aanspreken op dit gedrag. ,,Het was een klein groepje, maar de mensen daaromheen moeten er iets van zeggen. Dat gefluit brengt een slecht gevoel, niet alleen bij de speler maar bij het hele team. En waarom? Vanwege twee ongelukkige rode kaarten? Jesper heeft dit absoluut niet verdiend.‘’

Drost werd in de verloren thuisduels met PSV (15 december, 0-4) en FC Utrecht (2 maart, 1-5) uit het veld gestuurd. Hij begint volgens Wormuth tegen sc Heerenveen op de bank.

  1. Sloetski geeft Vitesse ‘goede kans’ op bereiken finale play-offs

    Sloetski geeft Vitesse ‘goede kans’ op bereiken finale play-offs

    Trainer Leonid Sloetski van Vitesse ziet de return tegen FC Groningen, morgen in Arnhem, in de halve finales van de play-offs om Europees voetbal met vertrouwen tegemoet. ,,Ik geef ons een goede kans, de spelers gaan alles geven'', zegt de Russische coach. ,,We moeten dominanter en agressiever zijn. Je krijgt te maken met een tegenstander die gaat verdedigen. Zij gaan tegenhouden, wij gaan aanvallen en op zoek naar een doelpunt.''