Volledig scherm
© ANP

Wouter Gudde (26) stopt met profvoetbal

Wouter Gudde stopt aan het einde van dit seizoen met profvoetbal. De pas 26-jarige verdediger van Excelsior gaat wel een kantoorfunctie bij die club bekleden.

Gudde is de zoon van Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord. Wouter Gudde gaat volgend seizoen bij de amateurs van Heerjansdam of  Excelsior Maassluis spelen, meldt RTV Rijnmond.

Gudde speelde 155 wedstrijden in het betaald voetbal. Dit seizoen kwam hij nog 14 keer in actie. In de laatste maanden kwam de verdediger niet meer voor in de plannen van trainer Alex Pastoor.

Blessure
'Ik heb steeds meer moeite om fysiek gezien elke dag weer fit op het trainingsveld te staan', licht hij zijn besluit op de website van de club toe. 'Het moet dan wel heel erg leuk zijn om dat elke dag op te kunnen brengen. Ik merk echter dat mijn interesse steeds meer naar mijn werkzaamheden op kantoor gaat. Tijdens mijn blessure voor de winterstop heb ik daar veel over nagedacht en nu heb ik dus de knoop doorgehakt.' Gudde tekende vorig jaar voor drie seizoenen bij Excelsior.