Volledig scherm
© De Persgroep Digital

'Wouters, Wouters, we worden kampioen'

ELFTALJan Wouters deed er na de eclatante 1-5 overwinning van FC Utrecht bij Willem II alles aan om de hossanastemming te dempen. Toch kon ook de trainer een brede glimlach niet onderdrukken toen buiten het 'Wouters, Wouters, we worden kampioen' werd ingezet.

Volledig scherm
Wilfried Bony, de AD.nl Speler van de Week. © anp

'Natuurlijk geniet ik hier van. Als je in wedstrijden steeds vaker dingen terug ziet die we op trainingen aangeven, is dat heel mooi om te zien.'

Collega Jurgen Streppel van Willem II genoot ondanks het verlies van het spel van tegenstander FC Utrecht. 'Ze zijn voetballend een stuk verder dan FC Twente en PSV', zei hij na afloop.

Wouters, ooit bij Ajax weggehoond en ook bij PSV bespot, wordt plots door Jan en alleman bewierookt. Zijn Utrecht is de revelatie van het seizoen. Na elf speelrondes mag de FC zich de nummer vier van Nederland noemen én laat het rivalen Ajax en Feyenoord achter zich.

Het presteren van Utrecht is terug te zien in het AD.nl Elftal van de Week. Hoewel smaakmaker van dit seizoen, Tommy Oar, net niet door de ballotagecommissie kwam, zijn er liefst vier 'Domstedelingen' in terug te vinden: doelpuntenmaker Alexander Gerndt, spelmaker Anouar Kali en de solide backs Mark van der Maarel en Dave Bulthuis.

Bony
De AD.nl Speler van de Week komt niet uit Utrecht, want op die titel heeft maar één man recht: Wilfried Bony, het fenomeen uit Bingerville, Ivoorkust. De spits van Vitesse speelde Ajax in zijn ééntje kapot. De vraag is niet of maar wanneer hij zijn talenten mag laten zien bij een Europese topclub.