Wüst en Dumoulin luiden definitieve Leeuwinnen-selectie in

Na de slechtnieuwsgesprekken was het vandaag ook tijd voor Leeuwinnen-bondscoach Sarina Wiegman om de bekendmaking van haar definitieve selectie feestelijk in te luiden. Met een heus motivatiefilmpje, als een startsignaal naar ‘Frankrijk’ toe.

Door Tim Reedijk

Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente) en Aniek Nouwen (PSV) waren er de afgelopen oefenstage – met twee overwinningen op Mexico (2-0) en Chili (7-0) – nog bij, maar zij werden in een individueel gesprek met Wiegman op de hoogte gesteld van het feit dat zij op de stand by-lijst staan voor het WK.

Zij waren dan ook niet bij het feestelijke moment even later. De geblesseerden Stefanie van der Gragt (FC Barcelona) en Victoria Pelova (ADO Den Haag) werden met een videoverbinding ingebeld en mochten het feestje zo ‘live’ aanschouwen. ,,We wilden er een feestelijk moment van maken”, aldus Wiegman. ,,We hebben een startfilmpje voor het WK gemaakt met daarin spelers en andere topsporters die behoorlijk goed hebben gepresteerd. Zoals? Ireen Wüst, Tom Dumoulin. En verder blijft het lekker bij ons.”

Wiegman wilde de selectie vroeg bekendmaken, om duidelijkheid te scheppen en om ‘het emotionele moment verder weg te halen van het toernooi’. Want de gesprekken waren zwaar, zoveel is duidelijk. ,,Je raakt mensen. Je weet hoe hard ze ervoor werken”, aldus Wiegman, die met de definitieve selectie spreekt van ‘een nieuwe fase’. ,,We weten nu langzamerhand hoe de voorbereiding eruitziet. Het gaat wel echt kriebelen, hoor.”

Volledig scherm
Sarina Wiegman. © Getty Images
  1. Berghuis, Linssen en Pleguezuelo blinken uit; onvoldoende voor Boadu en Stengs
    Cijfers speelronde 23

    Berghuis, Linssen en Pleguezue­lo blinken uit; onvoldoen­de voor Boadu en Stengs

    Steven Berghuis, Bryan Linssen en Julio Pleguezuelo zijn de spelers van het weekend. Pleguezuelo boekte gisteravond met FC Twente een fraaie zege op AZ en voelt zich als centrale verdediger steeds beter op zijn plaats. Hij kreeg een 8, net als Vitesse-topscorer Bryan Linssen en Feyenoord-captain Steven Berghuis. Zij waren vandaag belangrijk in de overwinningen op Heerenveen en PEC Zwolle.