Volledig scherm
Vitesse-directeur Joost de Wit met hoofdtrainer Peter Bosz. © pro shots

Zaakwaarnemer haalt uit: 'Vitesse is respectloos'

De Arnhemse zaakwaarnemer Alexander Bursac is woedend op Vitesse. Zijn cliënt, de linksback Ivan Obradovic, liep er stage en ging zelfs mee op trainingskamp naar Israël. Vandaag werd plotseling bekend dat Vitesse Rochdi Achenteh voor dezelfde positie gecontracteerd heeft.

Volledig scherm
Ivan Obradovic in actie tijdens een oefenduel van Vitesse. © pro shots

'Als je al weet dat je Achenteh haalt, had ik een hele goede speler als Obradovic niet laten komen', moppert Bursac tegen Omroep Gelderland. 'Hij is jongen die veelvoudig international is en een WK heeft gespeeld.' Obradovic heeft 20 interlands voor Servië achter zijn naam staan.  

'Alles was ook al rond met hem. Er waren foto's gemaakt, keuringen. En ineens hoor ik doodleuk dat het niet doorgaat. Ik voel me niet serieus genomen. Mijn vader loopt al 30 jaar rond bij Vitesse. Daarom stoort dit mij ook zo', zegt de spelersmakelaar. 

Integer
Directeur Joost de Wit van Vitesse maakt zich niet druk.  'Wij hebben toch het recht op meerdere opties? Alles is integer verlopen. Dit is een teleurstelling voor hem, want het was zijn speler en dan doet een makelaar zijn best om hem bij een club onder te brengen. Maar deze kritiek snap ik niet. Obradovic is zeker een fantastische speler, maar hij had ook al acht maanden niet gespeeld', verklaart De Wit de keuze voor Achenteh.

  1. Matthijs de Ligt: Ik zag het niet aankomen dat ik wissel zou staan
    Samenvatting

    Matthijs de Ligt: Ik zag het niet aankomen dat ik wissel zou staan

    Zijn ploeggenoot Paulo Dybala stormde woest richting spelersbus, na negentig minuten op de bank tegen Parma. De Argentijnse aanvaller deed geen enkele moeite zijn teleurstelling te verbergen, na bijna de hele tweede helft te hebben warmgelopen. Matthijs de Ligt nam wél de tijd voor de Nederlandse pers én de tientallen fans bij de spelersbus van Juventus, ondanks zijn teleurstelling over een reservebeurt van negentig minuten.