Volledig scherm

Zeldzame weelde voor NEC met vier goals

In de Eredivisie stonden vanavond vier interessante duels op het programma, met daarin zes ploegen uit het rechter rijtje die in actie komen. Lees hier de ontwikkelingen terug, van minuut tot minuut.

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm

NAC Breda - ADO Den Haag 4-0
Roda JC - De Graafschap 0-2
VVV-Venlo - Heracles Almelo 3-1
NEC - FC Groningen 4-0

22.34: Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was een afzwaaiende vrije trap van Goossens. NEC boekt zijn grootste zege van het seizoen.

22.28: Een treffer van Groningens Teixera wordt afgekeurd, omdat de man van de assist Suk buitenspel zou hebben gestaan.

22.23: Suk sabelt Nuytinck van achter keihard neer. Het publiek roept om rood voor de Koreaan, maar scheidsrechter Nijhuis zegt dat hij het niet goed kon zien, omdat andere spelers het zicht belemmerden.

22.19: 4-0 NEC! Het is de wedstrijd van George. Nadat de vleugelspits eerder tweemaal scoorde, geeft hij nu de assist op de 4-0 van Goossens. George passeert twee man op de vleugel en speelt de bal langs doelman Luciano. Goossens hoeft op een halve meter van het doel alleen het laatste zetje te geven.

22.05: 3-0 NEC! Uit de tegenaanval beslist George de wedstrijd. Een kopbal van Ivens richting doelman Luciano is te kort. De fout van de Belg wordt genadeloos afgestrft door George die onderschept en de doelman omspeelt. Tweede goal van de avond voor de vleugelspeler.

22.04: Groningen heeft de moed nog niet opgegeven. Tadic passeert twee man en schiet lastig in, maar Babos redt.

22.02: FC Groningen is de enige ploeg in de Eredivisie die dit seizoen nog geen rode kaart kreeg. Tegenstanders van FC Groningen werden daarentegen al 6 keer uit het veld gestuurd. Vorig seizoen was Vitesse de enige ploeg zonder rode kaart.

21.53:
FC Groningen presteert na de winterstop erg wisselvallig. De thuisnederlaag tegen RKC was schrikbarend, de zege op PSV prachtig, maar vanavond is het weer drie keer niks wat de ploeg van Huistra laat zien in Nijmegen.

21.46: In de Goffert begint de tweede helft. Kwakman is er geblesseerd af bij Groningen. Zijn vervanger heet Van Dijk.

21.38: Afgelopen in Venlo, 3-1 voor VVV tegen Heracles, dat vooral voor rust erg zwak speelde.

21.37: In Nijmegen is het al een tijdje rust. Een sterk NEC leidt met 2-0 tegen een zwak Groningen.

21.36: 3-1 VVV! Wildschut omspeelt doelman Pasveer, lijkt de bal te verliezen, maar kan toch invaller Cullen bedienen, die simple kan scoren. 3-1 in blessuretijd. Ook degradatiekanidaat VVV pakt net als De Graafschap drie punten.

21.34: Het is afgelopen in Kerkrade. Sensationale zege voor De Graafschap en een hels fluitconcert voor Roda JC.

21.31: 0-2 De Graafschap! Wonderdokter Roelofsen leidt zijn ploeg direct naar een verrassende 0-2 zege. In de 90ste minuut knalt El Hassnaoui op aangeven van Poepon de bal onder doelman Prus door. De Graafschap draagt de rode lantaarn over aan Excelsior.

21.29: De Winter met zijn zoveelste redding van de avond. Hij pakt een afstandsschot van Vormer klemvast.

21.28: Het kan bijna niet meer fout voor De Graafschap. Nog twee minuten officiële speeltijd. Roda valt de hele wedstrijd aan en wordt er moedeloos van dat scoren nog steeds niet lukt.

21.20: 2-0 NEC! Schöne lijkt zijn ploeg nu al in veilige haven te brengen. De Deen rond een voorzet van Nuytinck af.

21.19: Junker (Roda) probeert het maar eens met een artistiek hakje, maar zijn fraaie poging gaat voorlangs.

21.17: In Venlo laat Nwofor een enorme kopkans op de 3-1 liggen. VVV is sterker dan Heracles, dat echter nog steeds op een gelijkspel hoopt.

21.13: In Kerkrade missen ondertussen Fledderus en Malki goede kansen op de gelijkmaker. Houdt De Graafschap stand?

21.12: De Nijmeegse ploeg is sterk begonnen, raakte al de lat en zag tweemaal een inzet op de lijn gekeerd.

21.11: Enorme kans voor NEC op de 2-0. Eerst maait Zeefuik over de bal heen, daarna roeit Schöne de bal het stadion uit.

21.08: 1-0 NEC! NEC, dat dit seizoen zo moeizaam scoort, komt op een 1-0 voorsprong tegen FC Groningen. Leroy George is de gevierde man. Met een prima assist stelde Foor zijn ploeggenoot in staat te scoren.

21.05: Van de Pavert kopt van dichtbij net over. De verdediger van De Graafschap wordt bovendien voor buitenspel teruggefloten.

20.56: Het is een klein mirakel dat De Graafschap nog steeds voor staat. De ploeg komt amper over de middenlijn en is alleen maar aan het verdedigen.

20.46: Roda en De Graafschap zijn alweer begonnen, terwijl ook NEC en FC Groningen zich opmaken voor de aftrap. Junker had de gelijkmaker al op zijn schoen, maar De Winter houdt zijn doel voorlopig schoon.

20.35: 4-0 NAC! Na een vrije trap tekent Botteghin in blessuretijd de vierde treffer voor NAC aan. De Braziliaanse verdediger was vanavond met twee assists en een goal van grote waarde van zijn ploeg. Kort daarna wordt er afgefloten in Breda.

20.32: Ook in Venlo is het rust, bij een 2-1 stand voor VVV. Heracles-keeper Pasveer moest nog een vrije trap van Holla uit de kruising duiken.

20.31: In Kerkrade is het rust. De Graafschap met de nieuwe trainer Roelofsen voor het eerst aan het roer leidt verrassend met 0-1.

20.30: 2-1 Heracles! Tussen drie man in mag Duarte (Heracles) een lange bal aannemen. Hij omspeelt Yoshida en passeert Gentenaar in de korte hoek. De spanning is weer terug.

20.27: Schalk (NAC) ziet de vrijstaande Schilder over het hoofd en schiet keihard op de paal.

20.26: ADO's Toornstra schiet een vrije trap van 18 meter in de muur. Uit frustratie glijdt hij enkele tellen later hard door op Bayram en krijgt terecht geel.

20.16: 2-0 VVV! Wildschut zet VVV in de 29ste minuut op 2-0 na een prachtige actie. De Limburgers zijn met de nieuwe trainer Lokhoff onherkenbaar. Vooral in thuiswedstrijden is de ploeg ijzersterk. Heracles-trainer Peter Bosz wordt naar de tribune gestuurd na commentaar op scheidsrechter Blom.

20.11: 0-1 De Graafschap! Bestaat het schokeffect dan toch? Poepon zet De Graafschap van de nieuwe trainer Roelofsen op 0-1 tegen Roda JC, na 26 minuten. De spits kort na een snelle uitbraak.

20.05: 3-0 NAC! Met een splijtende pass breekt Schilder de defensie van ADO open. Sarpong zet voor op de geheel vrijstaande Kolk, die deze buitenkans niet laat liggen. Zijn tweede van de avond.

20.02: VVV begint verrassend sterk aan het duel tegen Heracles. Wildschut en Kruisen waren dichtbij de 2-0

20.01: Het gaat hard met de gele kaarten in Breda. Ruud Bossen grijpt ook naar de borstzak voor Sarpong (NAC) en Kum (ADO).

19.59: VVV lijkt op weg naar een zeldzame triologie. De ploeg won zijn laatste 2 Eredivisieduels, 2-0 van FC Groningen en 1-4 bij De Graafschap. Sinds augustus-september 1993 hebben de Limburgers niet meer 3 duels op rij gewonnen.

19.56: Gele kaarten uit frustratie voor Verhoek en Immers bij ADO.

19.54: 1-0 VVV! Heracles-aanvoerder Van der Linden gaat de fout en in Nwofor profiteert door VVV al in de 8ste minuut op 1-0 te zetten.

19.53: De nieuwe trainer van De Graafschap is Richard Roelofsen, oud-speler van de Superboeren en tegenstander Roda JC. In het seizoen 1995/1996 won Roda JC beide duels van De Graafschap (0-2 en 3-1) en in beide duels maakte hij de 1-0.

19.52: Opnieuw een goede kans van Verhoek, na vreemd ingrijpen van El-Akchaoui. Weer schiet de spits van ADo over.

19.50: Wat een kans voor Verhoek! Ten Rouwelaar komt veel te ver zijn doel uit, maar de spits van ADO knalt hoog over.

19.45: De wedstrijd in Breda wordt hervat. Ook in Limburg beginnen twee eredivisieduels op dit moment: Roda JC - De Graafschap en VVV-Venlo - Heracles Almelo.

***

19.33: Het is rust. ADO moet in de tweede helft uit een ander vaatje tappen, anders wordt het een heel vervelend avondje NAC.

19.32: Het doet af en toe pijn aan de ogen hoe ADO vanavond voetbalt in Breda. Trainer Maurice Steijn zou waarschijnlijk het liefst elf man willen wisselen. Luksik, Immers en Boussaboun komen het meest in aanmerking voor een vervanging.

19.30: Nu weigert Koenders de uitgestoken hand van Verhoek na een stevig duel. Het wordt er niet vriendelijker op in Breda.

19.28: Frustraties bij ADO. John Verhoek begaat een overtreding en geeft Botteghin die op de grond ligt kwaad een duwtje.

19.23: Het niveau van de wedstrijd is niet best. Veel passes komen niet aan. De vele overtredingen komen het tempo niet ten goede.

19.17: ADO komt steeds beter in de wedstrijd, na dat dramatische begin. Elbers schiet van vlak buiten de zestien net naast.

19.01: Ali Boussaboun krijgt een mooie schietkans namens ADO, maar de voormalig speler van NAC glijdt uit op het moment supreme.

18.56: 2-0 NAC! Lurling knokt zich puur op inzet voorbij een speler van ADO, als de aanval van NAC al afgeslagen lijkt. De bal komt bij Kolk, die met een steekpass Botteghin aan het werk zet. Hij bereikt met wat geluk Luijckx, die van dichtbij binnen tikt. Opnieuw roept het publiek om tien goals.

18.51: 1-0 NAC! In de zesde minuut krijgt NAC al zijn derde hoekschop. Botteghin wint het luchtduel van Kum en kopt de bal voor de voeten van Kolk, die verlengt tot achter Coutinho. Het optimistische publiek roept direct 'Tien, tien, tien!'

18.49: ADO en NAC wachten nog op de eerste zege van 2012. De Graafschap is de enige andere ploeg die in de Eredivisie dit kalenderjaar nog geen duel wist te winnen.

18.46: De wedstrijd in Breda is begonnen. NAC begint met aanvallende intenties. Een hoekschop moet door Stanley Elbers van ADO van de lijn gehaald worden.

***

18.23: Door de goede resultaten van VVV de laatste weken, is de Limburgse ploeg NAC Breda en ADO Den Haag behoorlijk genaderd. Het is dan ook een echte zespuntenwedstrijd vanavond in het Rat Verlegh Stadion. NAC (22 punten) en ADO (24) voelen de hete adem van VVV (19) inmiddels in hun nek.

18.15: De opstellingen van NAC en ADO:
NAC Breda: Ten Rouwelaar; Koenders, Luijckx, Botteghin, El-Akchaoui; Buijs, Lurling, Schilder; Bayram, Kolk en Sarpong.
ADO Den Haag: Coutinho; Visser, Kum, Supusepa, Luksik; Immers, Boussaboun, Toornstra; Chery, Verhoek en Elbers.