Zes nominaties voor FIFA-awards: ‘Mooi compliment voor ons voetbal’

VideoDe wederopstanding van het Nederlands voetbal is bij de FIFA niet onopgemerkt gebleven. Met Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong als genomineerden is Oranje hofleverancier in de strijd om de prijs van Speler van het Jaar. Ook coach Erik ten Hag is kandidaat voor een prestigieuze titel.

Quote

We hebben iets heel bijzonders gepres­teerd met Ajax en daar is ook internatio­naal veel waardering voor

Erik ten Hag

Door Freek Jansen

Juryleden als Fabio Capello, Kaká, Lothar Matthäus, Hugo Sánchez en Xavi waren het met elkaar eens. Afgelopen seizoen behoorden drie Nederlanders tot de beste tien voetballers ter wereld. Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong maken zodoende op 23 september in Milaan kans op de prijs van FIFA Speler van het Jaar.

Cristiano Ronaldo (Juventus), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Eden Hazard (Chelsea), Sadio Mané (Liverpool), Kylian Mbappé (PSG), Lionel Messi (FC Barcelona) en Mohamed Salah (Liverpool) zijn de andere kandidaten voor de prestigieuze titel.

Het vizier is weer op Nederlandse voetballers gericht, na een seizoen waarin zowel Ajax, Oranje als het Nederlands getinte Liverpool zichzelf liet gelden. Van Dijk onderscheidde zich als ijzersterke verdediger wekelijks in de Premier League en in de Champions League. Tijdens de triomftocht van Ajax in Nederland én Europa maakten De Ligt en De Jong naam en faam.
(Artikel gaat verder onder de foto)