Volledig scherm
© BSR Agency

Zes ploegen uit Keuken Kampioen Divisie strijden volgend seizoen in play-offs om promotie

De vier periodekampioenen van de Keuken Kampioen Divisie en de twee hoogst genoteerde clubs op de ranglijst gaan het komende seizoen strijden om de derde promotieplek naar de eredivisie. Dat plan, waarover maandagavond bij de buitengewone bondsvergadering beslist wordt, krijgt de meeste steun van de betaald voetbalorganisaties.

De play-offs moeten van een nieuw formaat voorzien worden nu vanaf het komende seizoen de onderste twee van de eredivisie rechtstreeks degraderen en de bovenste twee van de eerste divisie promoveren. Alleen de nummer zestien van de eredivisie gaat nog play-off wedstrijden spelen om zo eventueel alsnog op het hoogste niveau actief te blijven.

In de eerste divisie blijft het systeem met periodekampioenen voorlopig van kracht. Anders zou er voor veel clubs al snel niets meer op het spel staan, ook al omdat je uit de eerste divisie niet kunt degraderen. De zes eerstedivisieclubs spelen in de play-offs eerst onderling tegen elkaar. In de halve finale sluit de club uit de eredivisie aan.