Volledig scherm
© ad.nl/mc/anp

Ziggo voor 8 miljoen euro hoofdsponsor van Ajax

UpdateKabelexploitant Ziggo is per 1 januari de nieuwe hoofdsponsor van Ajax. Dat maakte de Amsterdamse voetbalclub vrijdag bekend. De overeenkomst heeft een looptijd van 4,5 jaar, tot en met eind juni 2019.

Volledig scherm
© anp

Ziggo betaalt jaarlijks 8 miljoen euro om op het shirt van de hoofdmacht en de beloften van Ajax te prijken. Daarnaast is in de overeenkomst een variabele vergoeding van 2 miljoen euro afgesproken. 'Als we kampioen worden, de beker winnen of Europees een ronde overleven, dan wordt dat beloond', vertelt algemeen directeur Michael Kinsbergen van Ajax. 'De Champions League telt weer zwaarder dan de Europa League.'

Voor het eerste halfjaar betaalt Ziggo 4 miljoen euro met een variabele vergoeding van 1 miljoen euro. Voor Ziggo bestaat de mogelijkheid tot opzegging na 2,5 jaar. Daarvoor geldt wel een opzegtermijn van 12 maanden. De huidige hoofdsponsor Aegon blijft nog 2,5 jaar bij het bedrijf als gewone sponsor.

Aegon is al ruim 6 jaar de hoofdsponsor van Ajax, voor een bedrag van maximaal 12 miljoen euro per jaar. Het bedrijf kondigde vorig jaar al aan dat het in de zomer van 2014 afscheid zou nemen als voornaamste geldschieter van de landskampioen. Op verzoek van Ajax plakte de verzekeraar nog een half jaartje aan vast, al was dat voor een beduidend lager tarief van 3 miljoen euro voor zes maanden.

Ajax behoudt de mogelijkheid om een apart sponsorcontract af te sluiten voor de jeugd, de vrouwen en de zaterdagamateurs. Ook de partnerrechten van sportpark De Toekomst zijn niet in de overeenkomst met Ziggo opgenomen. Algemeen directeur Kinsbergen verwacht dat het totale pakket van sponsoren de bijdrage van Aegon overtreft. 'Dit voelt als een hoofdprijs', jubelde commercieel directeur Edwin van der Sar over de deal.

De oud-doelman stelde met Kinsbergen een lijst van 80 potentiële sponsoren op. 'We hebben met ongeveer 10 partijen gesproken', vertelde Van der Sar. 'Ziggo stond hoog op onze lijst van 80 bedrijven', zei Kinsbergen.

Ziggo wordt de vierde hoofdsponsor van Ajax. TDK debuteerde in 1982 op het shirt van de club uit de hoofdstad. Daarna volgden ABN Amro en Aegon.

Volledig scherm
© anp
  1. Van Hooijdonk opnieuw van grote waarde voor NAC, De Graafschap blijft koploper
    Karakteristieken

    Van Hooijdonk opnieuw van grote waarde voor NAC, De Graafschap blijft koploper

    Maandagavond was Sydney van Hooijdonk met twee treffers tegen Jong AZ de gevierde man bij NAC. In het Rat Verlegh Stadion werd de zoon van Pierre van Hooijdonk beloond voor zijn goede optreden met een basisplaats tegen mede-degradant Excelsior. De wedstrijd tussen de nummers twee en drie op de ranglijst draaide niet op het gehoopte spektakelstuk uit, maar wel op opnieuw een mooie wedstrijd voor de negentienjarige aanvaller. Het werd 2-1.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
18:30
RKC WaalwijkRKC
away logo
home logo FC GroningenGRO
19:45
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo Willem IIWIL
19:45
VVV-VenloVVV
away logo
home logo VitesseVIT
20:45
Fortuna SittardFOR
away logo
home logo FC TwenteTWE
EINDE
2-3
Heracles AlmeloHER
away logo