Volledig scherm
Hakim Ziyech. © anp

Ziyech doet deur naar Oranje dicht

UpdateHij maakte zijn beslissing bekend via Instagram. Hakim Ziyech postte dinsdagavond een Marokkaanse vlag met de tekst eronder dat het definitief is.

De 22-jarige aanvoerder van FC Twente heeft daarmee een einde gemaakt aan de onzekerheid van de laatste dagen. Ziyech gaat spelen voor Marokko en gooit daarmee de deur naar het Nederlands elftal dicht. Zijn zaakwaarnemer Mustafa Nakli bevestigde het nieuws maar wil niet zeggen waarom hij tot deze beslissing is gekomen.

De keus van Ziyech is een hard gelag voor bondscoach Danny Blind, die afgelopen weken nog belde met de speler om hem te vertellen dat hij nog wel degelijk in beeld is bij Oranje. Blind verdedigde zijn beslissing om Ziyech onlangs niet op te nemen in de voorlopige selectie met de mededeling dat hij in het begin van het seizoen niet als middenvelder, maar als aanvaller bij Twente had gespeeld. Die uitleg leidde in Enschede tot gefronste wenkbrauwen, aangezien hij dit seizoen in alle wedstrijden een vrije rol als middenvelder had.

De keus van Ziyech is opvallend, omdat hij enkele weken geleden in een interview nog zei dat hij voor het allerhoogste wilde gaan en dat was in zijn geval Oranje. Blijkbaar heeft het negeren van Blind hem op andere gedachten gebracht toen de Marokkaanse bondscoach hem benaderde.

Volledig scherm
© Instagram
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Scheidsrechtersbaas Van Egmond: Heerenveen had een penalty moeten krijgen

    Scheids­rech­ters­baas Van Egmond: Heerenveen had een penalty moeten krijgen

    Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond vindt dat Serdar Gözübüyük een strafschop had moeten geven aan sc Heerenveen, maar de scheidsrechter zelf blijft bij zijn beslissing. ,,Ik vond het te licht’', zei Gözübüyük bij FOX Sports over de botsing tussen doelman Kostas Lamprou van Ajax en de Friese spits Sam Lammers. ,,Hij raakte ‘m, er was contact. Maar Lammers kon niet meer bij de bal. Daarom kan ik er mee leven dat ik geen strafschop gaf.’'