Volledig scherm
Hakim Ziyech, Zakaria Labyad en Noussair Mazraoui na het behaalde kampioenschap met Ajax gisteravond. © BSR Agency

Ziyech en Mazraoui verkozen tot speler en talent van het jaar

Bij de huldiging van bekerwinnaar en landskampioen Ajax op het Museumplein in Amsterdam vielen Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui nog eens in de prijzen.

Hakim Ziyech werd door de supporters verkozen tot de speler van het jaar. De 26-jarige spelmaker uit Dronten was in 49 wedstrijden goed voor 21 goals en 24 assists.

Noussair Mazraoui werd door de technische staf van Ajax verkozen tot het talent van het jaar. De 21-jarige speler uit Leiderdorp kwam vorig seizoen tot acht duels in de hoofdmacht en 22 wedstrijden in Jong Ajax, maar veroverde dit seizoen zijn plek op rechtsback in de hoofdmacht van trainer Erik ten Hag. Daar kwam hij in alle competities tot vier goals en vijf assists in 48 wedstrijden. 

PLAYER OF THE YEAR! 🎩 👨‍🎨 H A K I M Z I Y E C H! #nummer34

44.5k Likes, 736 Comments - AFC Ajax (@afcajax) on Instagram: "PLAYER OF THE YEAR! 🎩 👨‍🎨 H A K I M Z I Y E C H! #nummer34"

TALENT OF THE YEAR! 💫 🌪 NOUSSAIR MAZRAOUI #nummer34

16.7k Likes, 240 Comments - AFC Ajax (@afcajax) on Instagram: "TALENT OF THE YEAR! 💫 🌪 NOUSSAIR MAZRAOUI #nummer34"

  1. Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresenteerd’
    Degradatie Excelsior

    Moniz keihard: ‘We hebben ons schandalig gepresen­teerd’

    Interim-coach Ricardo Moniz trok zich de degradatie van Excelsior behoorlijk aan. De Rotterdammer trad begin april aan als opvolger van de opgestapte Adrie Poldervaart. Moniz ging vol energie van start op Woudestein, maar kwam bedrogen uit. De ontoereikende remise op eigen veld in de return van de play-offs tegen tien man van RKC Waalwijk (1-1) betekende het einde van Excelsior in de eredivisie en waarschijnlijk ook van het dienstverband van Moniz bij de Rotterdamse club.