Volledig scherm
PREMIUM
Steven Bergwijn en Donyell Malen. © BSR Agency

Zó belangrijk zijn Bergwijn en Malen voor PSV

‘Haal Neymar en Mbappé weg bij Paris St.-Germain en die hebben ook een probleem,’ zei PSV-trainer Mark van Bommel over het gemis van Donyell Malen en Steven Bergwijn. Het is nogal een vergelijking, maar toch: PSV scoort mét die twee beduidend meer. En krijgt ook minder tegengoals.

Door Maarten Wijffels

De 1-0 van PSV tegen Heerenveen was net gevallen, toen zondag op het grote lichtscherm in het Philips stadion de uitslag van een publiekspoll verscheen. ‘87 procent van de PSV-fans vindt de aanval de sterkste linie’, stond er.

Eerste gedachte bij zo’n poll: wat vindt die andere 13 procent dan in godsnaam? En: is die enquête afgenomen voor, tijdens of na de blessureperiode van Donyell Malen en Steven Bergwijn?

Na zes duels zonder zege won PSV dit weekeinde weer eens. En dat dankte de ploeg vooral aan de terugkeer van twee ‘cojboys’, zoals Ajax-trainer Erik Ten Hag ze eerder dit seizoen noemde. Malen en Bergwijn; voor de aftrap tegen Heerenveen klonk al verwachtingsvol geroezemoes op de tribunes. Maar dan moeten spelers de hun vooruitgesnelde roem nog wel waarmaken.