Volledig scherm
PREMIUM
Zó maakte Hirving Lozano zijn goals voor PSV. © AD Sportwereld

Zó maakt Lozano zijn goals

Hirving Lozano (22) heeft iets gepresteerd dat in 60 jaar eredivisie niemand eerder lukte. De Mexicaan van PSV scoorde in zeven van zijn eerste acht duels. Maar hoe maakt het nieuwe fenomeen zijn doelpunten? AD Sportwereld bekeek de beelden en zag een speler die altijd onderweg is.

Door Maarten Wijffels

Trek een paar uurtjes uit voor het gedetailleerd terugkijken en in kaart brengen van alle treffers van Hirving Lozano in de eredivisie, en er is die ene conclusie die intrigeert. Al zijn doelpunten maakt hij letterlijk in beweging. Kijk naar de stippellijntjes in de negen doelpuntengraphics op deze pagina's: soms treft Lozano doel na een lange dribbel (tegen AZ en NAC).

Soms duikt hij na een korte loopactie op bij de tweede paal (FC Utrecht, Roda JC). Of hij ziet het moment om diep te gaan en achter een verdediging op te duiken, zodat hij wordt bediend met een steekpass. Uit zo'n actie scoorde hij zondag nog de 0-1 tegen Vitesse. En ook zijn mooiste goal tot nu toe voor PSV: dat was thuis tegen Heracles, na een gevoelig steekballetje buitenkant links van Jorrit Hendrix.

  1. Kan Vitesse koploper Ajax in Johan Cruijff Arena pijn doen?

    Kan Vitesse koploper Ajax in Johan Cruijff Arena pijn doen?

    • Eerder dit seizoen won Ajax met 0-4 in de GelreDome. De doelpunten kwamen op 2 september 2018 op naam van Klaas-Jan Huntelaar (2), Hakim Ziyech en Dušan Tadic. • De grootste thuisoverwinning van Ajax op Vitesse is nog altijd de 12-1 van 19 mei 1972. Het was de eerste eredivisiewedstrijd tussen beide clubs in Amsterdam en geldt nog steeds als de grootste overwinning in de eredivisiehistorie. • Vitesse (3) en FC Utrecht (3) zijn de enige clubs die in de laatste 10 eredivisie-seizoenen minimaal drie overwinningen boekten in uitwedstrijden bij Ajax. Uitgerekend die twee teams ontvangt de koploper nog in de Johan Cruijff Arena.