Blind, Memphis en Van Dijk juichen na een goal tegen Duitsland.
Volledig scherm
Blind, Memphis en Van Dijk juichen na een goal tegen Duitsland. © Pim Ras Fotografie

Zo moet Oranje volgens jullie gaan spelen op het EK 2021

Steven Bergwijn krijgt de voorkeur boven Steven Berghuis en Denzel Dumfries vult de vacature op de rechtsbackpositie in, als het aan AD-lezers ligt. In totaal stelden ruim 20.000 bezoekers hun favoriete elftal samen voor het EK in 2021.

De strijd om een basisplek als rechtsbuiten bleek het felst. Uiteindelijk kreeg Steven Bergwijn, die afgelopen winter PSV verruilde voor Tottenham Hotspur, 37 procent van de stemmen. Dat is net iets meer dan Feyenoorder Steven Berghuis (33 procent) er kreeg. Ook Calvin Stengs van AZ (13 procent), Mohamed Ihattaren van PSV (9 procent) en PSV’er Donyell Malen (8 procent) waren kandidaten.

Zo moet Oranje in 2021 spelen, volgens bezoekers van AD.nl. Vóór de namen staat hoe veel procent van de stemmen de speler kreeg.
Volledig scherm
Zo moet Oranje in 2021 spelen, volgens bezoekers van AD.nl. Vóór de namen staat hoe veel procent van de stemmen de speler kreeg. © AD

De rechtsbackpositie ligt het meest open in Oranje, maar AD-lezers gaven duidelijk de voorkeur aan Denzel Dumfries. De aanvoerder van PSV kreeg 62 procent van de stemmen. Verder kreeg Donny van de Beek (65 procent) de voorkeur boven Davy Pröpper (19 procent) en Marten de Roon (16 procent). Matthijs de Ligt geniet nog altijd het vertrouwen van het volk. De 20-jarige verdediger van Juventus ontving 72 procent van de stemmen en bleef concurrent Stefan de Vrij ruim voor.

Onder Ronald Koeman krijgt Ryan Babel in de Nations League-finale tegen Portugal nog een basisplaats, maar de deelnemers aan de poll zien hem liever uit de basis verdwijnen. De Ajacied kreeg geen enkele stem als optie in de spits en ook als linksbuiten is er nog weinig vertrouwen. De aanvaller kreeg slechts vier procent van de stemmen en verloor ruim van ploeggenoot Quincy Promes (84 procent). 

Onder de lat krijgt Jasper Cillessen de voorkeur met 38 procent. In totaal waren er vijf kanshebbers. Justin Bijlow (23 procent) was de grootste bedreiging voor Cillessen. De doelman van Valencia kreeg tevens meer stemmen dan Marco Bizot (21 procent), Tim Krul (18 procent) en Jeroen Zoet (1 procent).

Zekerheden

Niet op alle posities was het spannend. Aanvoerder Virgil van Dijk kreeg bijna alle stemmen: slechts één procent ging voor Nathan Aké. Ook Frenkie de Jong (97 procent), Georginio Wijnaldum (91 procent) en Memphis Depay (86 procent) zijn zekerheden voor volgend jaar zomer.

Bekijk hier hoe er is gestemd.

Dit was de opstelling van Oranje tijdens de laatste interland, de Nations League-finale tegen Portugal.
Volledig scherm
Dit was de opstelling van Oranje tijdens de laatste interland, de Nations League-finale tegen Portugal. © Pim Ras Fotografie