Ronald Koeman.
Volledig scherm
Ronald Koeman. © anp

'Zodra ik Guus tegen het lijf loop, vraag ik hem ernaar'

Ronald Koeman bedankte eerder voor een rol als assistent van Guus Hiddink, na het WK bondscoach van Oranje. Maar de Feyenoord-trainer zegt nu dat hij wel onder Hiddink had willen werken.

Guus Hiddink.
Volledig scherm
Guus Hiddink. © anp

'Als Guus mij een beeld zou hebben geschetst waarin ik goed kan functioneren. Wat maakt mij het nou uit wie de persconferentie doet? Sterker: ik zou zo prima kunnen werken met het type coach dat Guus is. Voel ik me absoluut niet te groot voor. Ik had het best wel gewild,' aldus Koeman tegen Voetbal International.

Koeman zei anvankelijk geen 'nee' tegen de KNVB omdat hij zich te groot voelde voor een bijrol. 'Het enige waarmee ik problemen heb, is de manier waarop alles is gelopen', zo tekent VI op uit de mond van de scheidende trainer van Feyenoord. 'Ik weet het nog steeds niet. Zodra ik Guus tegen het lijf loop, vraag ik hem dat nog een keer. Wist hij er niet van dat KNVB-directeur Bert van Oostveen mijn zaakwaarnemer belde met de mededeling dat ik twee jaar onder hem kon werken om het daarna zelf te doen? Of was hij wel op de hoogte en waarom belde hij me dan zelf niet?'