Volledig scherm
PSV-doelman Jeroen Zoet. © pro shots

Zoet beboet voor vernielen wc-pot in de cel

Een video die met een half miljoen views 'viral' gaat op internet, een vernielde wc-pot in het cellenblok en een hoofdrol voor PSV'ers Maxime Lestienne en Jeroen Zoet. Een 'ordinaire knokpartij' - volgens een politiezegsman - in de vroege zondagochtend op het Begijnenhof in Eindhoven. Maar wat er nu precies is gebeurd? En wat precies de rol van Lestienne was?

Volledig scherm
Maxime Lestienne. © anp

De politie onderzoekt nog altijd de precieze toedracht van het incident, waarbij ook keeper Zoet in de marge betrokken was. Die werd zondag al met een boete van 595 euro naar huis gestuurd. Daarvan is 225 euro voor het vernielen van een toilet in de cel, waarin hij tot zondagmiddag twee uur verbleef.

Omdat het onderzoek nog loopt, is het onduidelijk of en hoe Lestienne gestraft wordt. Volgens een woordvoerster kan het nog alle kanten op: van een boete tot een rechtszaak. ,,Maar een boete ligt meer voor de hand,'' zegt ze.

Over de toedracht is nog weinig bekend. Vast staat in elk geval dat de Belgische speler en Zoet na de match tegen PEC Zwolle vanuit het Philips Stadion met een groepje voetballers zijn gaan stappen op het Stratumseind en rond vier uur in cafetaria Amon aan het Begijnenhof belandden. Volgens de uitbater was de stemming toen nog goed.

Vervolgens is Lestienne bij de taxistandplaats aan het Begijnenhof betrokken geraakt bij een handgemeen. Daarbij is volgens agenten en een omstander geslagen. Agenten grepen snel in. Nadat hij zich met de aanhouding van zijn teamgenoot bemoeide, werd ook keeper Zoet in de boeien geslagen.