Mike Tresor Ndayishimiye maakte de 2-0.
Volledig scherm
Mike Tresor Ndayishimiye maakte de 2-0. © BSR Agency
Willem II WIL
4
EINDE
0
Sparta Rotterdam SPA
 • 5' Goal Ché Nunnely
 • 24' Goal Mike Trésor Ndayishimiye
 • 36' Goal Freek Heerkens
 • 59' Goal Mats Köhlert

Zwak Sparta hopeloos ten onder tegen Willem II

In Tilburg noemen ze Willem II graag het Ajax van het Zuiden. Vanavond, tegen een erbarmelijk Sparta, maakten de Tricolores hun bijnaam waar. Met dartel spel walsten ze over de Rotterdammers heen (4-0). Daarmee is de vierde plaats op de ranglijst een feit voor de ploeg van succestrainer Adrie Koster.

 1. Pierre van Hooijdonk kreeg excuusmail van dader racistisch haatbericht: ‘Maar als hij een vent is, komt hij naar me toe’
  PREMIUM

  Pierre van Hooijdonk kreeg excuusmail van dader racistisch haatbe­richt: ‘Maar als hij een vent is, komt hij naar me toe’

  Pierre van Hooijdonk heeft een excuusmail ontvangen van degene die een racistisch bericht over hem op Instagram heeft gepost. Die had hij naar SC Heerenveen gestuurd, die de mail bij de oud-voetballer heeft bezorgd. ,,Maar dat vind ik te makkelijk. Dit is mosterd na de maaltijd, en ook vanachter het toetsenbord. Als je een vent bent, stap dan in de auto en kom naar me toe.”
  Breda
 2. Ajax start definitief in voorronde Europa League, Sparta en Twente strijden om laatste ticket

  Ajax start definitief in voorronde Europa League, Sparta en Twente strijden om laatste ticket

  De eredivisie zit erop en dat betekent dat bijna alle Europese tickets zijn toebedeeld aan een team. Ajax kon zonder zelf te spelen nog een ticket ‘promoveren’ als AS Roma de finale van de Europa League won, maar dat gebeurde niet. Verder moet alleen het ‘slechtste’ ticket nog verdiend worden. FC Twente en Sparta vechten uit wie dat laatste ticket bemachtigt. Dit is een overzicht van de tickets en instroomdata voor het volgende Europese seizoen.
  Eindhoven, Alkmaar, Rotterdam, Amsterdam