Volledig scherm
Arbiter Jeroen Manschot geeft Robert Zwinkels rood. © Kay int Veen

Zwinkels begrijpt VAR: ‘Het was lelijk om te zien’

Doelman Robert Zwinkels gaf na afloop zichzelf - en niet de scheidsrechter of de VAR - de schuld van de rode kaart en strafschop tegen, die de nederlaag (2-4) van ADO Den Haag tegen VVV-Venlo inleidden.

Hij ging, bij 2-2, op het been van Peniel Mlapa staan, die vervolgens de strafschop benutte. Scheidsrechter Jeroen Manschot kwam tot de beslissing na overleg met de video-arbitrage.

,,Het was niet bewust, maar wel lelijk om te zien'', zei Zwinkels bij FOX Sports. ,,Ik kan me voorstellen dat de scheidsrechter mij hiervoor de rode kaart geeft. Het was slimmer geweest een stapje extra naar voren te doen. Maar, nogmaals, het was absoluut niet mijn intentie die jongen pijn te doen.”

Mlapa bleef liggen. ,,Toen ik hem probeerde overeind te helpen zei ik nog tegen de scheidsrechter: ik ben op zijn been gaan staan. Ik weet niet of hij mede daarom nog eens naar de beelden is gaan kijken.”

Statistieken wijzen uit dat Zwinkels geen onsportieve speler is. ,,Ik speel 17 jaar betaald voetbal en heb geloof ik één keer eerder, 12 jaar geleden bij FC Utrecht uit, een rode kaart gehad.”