Volledig scherm
© pros hots

Zwitsers lopen niet uit voor play-off tegen Oranjevrouwen

De Oranjevrouwen spelen morgenavond de allesbeslissende wedstrijd om zich te plaatsen voor het WK volgende zomer in Frankrijk. Een 3-0 voorsprong moet tegen Zwitserland worden verdedigd. Schaffhausen loopt niet uit voor de wedstrijd.

Door Daniël Dwarswaard

In het LIPO-park van Schaffhausen, op een industrieterrein buiten het centrum van het Zwitserse stadje, kunnen achtduizend toeschouwers. Die zullen er morgenavond niet zijn als Nederland voor de tweede keer in de geschiedenis het WK kunnen halen. De teller staat op vijfduizend tickets. Veel geloof lijkt er bij de Zwitsers dus niet te zijn in een stunt.

Nederland verdedigt een riante 3-0 voorsprong. Bondscoach Sarina Wiegman zag tijdens de verloren interland tegen Noorwegen dat de Nederlandse vrouwen te veel afgeleid waren. Juist daarom is ze nu fel. ,,Of ik kan genieten? Nee joh. Daar is toch het moment helemaal niet voor? We hebben nu nog helemaal niks.’’

Onderschatting

De coach kiest haar woorden bewust om elke vorm van onderschatting weg te nemen. ,,Als we ons niveau halen, moet het goed komen. Maar dat eerste is geen vanzelfsprekendheid. Zij hebben nog een laatste strohalm en zullen daar voor gaan. Maar natuurlijk is onze uitgangspositie erg goed. We moeten het afmaken.’’

Jackie Groenen is niet fit genoeg om morgen te spelen. De middenvelder viel in de heenwedstrijd uit. Zij wordt vervangen door Jill Roord.

Morning walk 🙂 #rheinfallschaffhausen

40.4k Likes, 150 Comments - Lieke Martens (@liekemartens) on Instagram: "Morning walk 🙂 #rheinfallschaffhausen"

Volledig scherm
Jackie Groenen (m) is er morgen niet bij. © Ronald Hoogendoorn