Volledig scherm
Het Meandercomplex op bedrijventerrein Plettenburg in Nieuwegein. © AD

Bewoners moeten kans krijgen bezwaar te maken tegen verbouwing Meanderpark

Belanghebbenden bij het plan om een kantorencomplex tussen de Plettenburgerbaan en de Structuurbaan te verbouwen tot appartementen moeten een herkansing krijgen om bezwaren in te dienen. Dat menen De Verenigde Senioren Partij (VSP), Socialistische Partij (SP) en Groep Verdam in de Nieuwegeinse gemeenteraad.

De partijen schrijven dat in een brief aan wethouder ruimtelijke ordening Hans Adriani (PvdA). Volgens de partijen is de inspraakprocedure begin dit jaar een rommeltje geweest. 

Allereerst werd het plan voor de verbouwing van het zogeheten Meanderpark tot 371 appartementen tot twee keer toe gerectificeerd, maar bovendien zou de publicatie lang niet alle bewoners en bedrijven in de omgeving hebben bereikt.

Dat ontneemt hen de mogelijkheid het bestemmingsplan bij de bestuursrechter aan te vechten. Bezwaren waarover niet eerder binnen zes weken bij de gemeente een zogeheten zienswijze is ingediend, worden niet in behandeling genomen. Het bestemmingsplan staat komende donderdag op de agenda van de gemeenteraad.

Tijdelijk

Het Meanderpark is een groot kantorencomplex langs de Plettenburgerbaan. het was zeven jaar geleden in gebruik als tijdelijk gemeentehuis gedurende de bouw van het huidige Stadshuis. 

Daarvoor stond het ook al geruime tijd leeg. Het project past in het beleid van Nieuwegein om leegstaande kantoren te verbouwen naar woningen waar veel behoefte aan is.

Utrecht