Volledig scherm
Winkelcentrum Makado zit binnenkort tijdelijk zonder supermarkt. © Google streetview

Makado tijdelijk zonder supermarkt

Buurtbewoners die gebruik maken van de supermarkt in winkelcentrum Makado in Nieuwegein moeten een tijdje ergens anders hun boodschappen doen. De nieuwe supermarkt Boon's Markt opent niet voor 1 juni.

Boon's Markt heeft grote verbouwingsplannen met de nieuw verworven plek in de wijk Jutphaas-Wijkersloot. Op dit moment zit supermarkt Jumbo nog in het winkelcentrum, maar de keten sluit komende woensdag 19 april de deuren. Jumbo gaat zich in Nieuwegein op twee plekken concentreren met een vestiging in de binnenstad en een in Nieuwegein-Noord. 

Boon's Markt komt op de plek van Jumbo, maar wil wel uitbreiden. ,,Wij willen aan de voorkant een strook bij de winkel trekken. Die procedure loopt bij de gemeente en voor goedkeuring zijn we in afwachting van een besluit’’, zegt Willem Boon sr. van het supermarktbedrijf. ,,Daarmee maken we de winkel groter en kunnen we een breed assortiment neerzetten met een lage prijs.’’

Met de uitbreiding van de supermarkt gaat er meer veranderen in het winkelcentrum Makado. De straat met parkeerplaatsen aan de binnenzijde van het kleine buurtwinkelcentrum zal worden verlengd. Hier ontstaan dan acht extra parkeerplekken. Aan de buitenzijde zal het parkeerterrein opnieuw worden bestraat. Vermoedelijk beginnen deze werkzaamheden aan het parkeerterrein in mei en duren ze tien weken in totaal.

Uitbreiding

Willem Boon sr: ,,We zijn blij dat we in de regio Utrecht met een eerste vestiging in Nieuwegein gaan uitbreiden. We beloven echt een mooie formule neer te zetten. Binnenkort ontvangen we alle ondernemers van winkelcentrum Makado op ons hoofdkantoor om te laten zien wat we van plan zijn en hoe Boon's Markt er uitziet.’’

Boon's Markt verwacht volgende week van de gemeente Nieuwegein te horen of het mag uitbreiden. De winkeliersvereniging Makado Center is blij met de komst van een nieuwe supermarkt. ,,Een supermarkt is belangrijk voor ons. Het trekt veel mensen naar Makado en buurtgenoten hebben een ontmoetingsplek. We hopen dat Boon's Markt snel open kan gaan’’, aldus Karin Groot van de winkeliersvereniging.

Utrecht