Volledig scherm
De afgelopen dagen brandden er meerdere auto’s uit in Nieuwegein. © Politie Nieuwegein

Politie zoekt tieners in verband met Nieuwegeinse autobranden

De politie in Nieuwegein zoekt twee jongens van veertien of vijftien jaar oud die betrokken zouden zijn bij de autobranden in Nieuwegein. 

De afgelopen dagen zijn daar meerdere auto’s in vlammen opgegaan. Er is niet bekendgemaakt wat de jongens precies met deze branden te maken hebben. 

De politie plaatste op Facebook een bericht met signalementen van de twee tieners. Allebei zouden ze een blanke huidskleur hebben en niet langer dan 1.80 meter zijn. Eén van hen reed op een damesfiets en de ander op een groen-grijze herenfiets. Daarnaast is de een fors gebouwd, terwijl de ander een normaal postuur heeft. De forsere jongen droeg een schaatsmuts. 

De politie vraagt getuigen zich te melden. 

 1. Patiënten steunen actie in ziekenhuizen: ‘Ik schaam me dat we zo met verpleegkundigen omgaan’
  PREMIUM

  Patiënten steunen actie in ziekenhui­zen: ‘Ik schaam me dat we zo met verpleeg­kun­di­gen omgaan’

  Zonder trekkers, zonder enorme files en zonder grafkisten; In alle drie de vestigingen van het St. Antonius Ziekenhuis werd vandaag actiegevoerd en hoewel het actiecomité spreekt van zo'n 1000 actievoerders, ging dat er héél vriendelijk en rustig aan toe. Patiënten hebben er alle begrip voor: „Ik schaam me dat ik Nederlander ben en dat we hier zo omgaan met mensen die zo belangrijk zijn.”
 2. Nick, Fleurtje, Irina en Guus leggen vandaag hun werk neer: ‘Als wij fouten maken, kan iemand doodgaan’
  PREMIUM

  Nick, Fleurtje, Irina en Guus leggen vandaag hun werk neer: ‘Als wij fouten maken, kan iemand doodgaan’

  Voor het eerst in 26 jaar leggen verpleegkundigen van verschillende afdelingen in het St. Antonius-ziekenhuis in Nieuwegein, Leidsche Rijn en Woerden vandaag deels het werk neer. Ze strijden voor een betere cao, een hoger salaris, vermindering van de werkdruk en een betere balans tussen werk en privé. Wij spraken met vier stakers: Nick, Fleurtje, Irina en Guus. „We krijgen niet betaald naar de verantwoordelijkheden die we hebben: als wij fouten maken, kan iemand doodgaan.”

Utrecht