1. Boosheid om WOII-uitspraken Baudet in Tweede Kamer, ook Rutte kritisch

  Boosheid om WOII-uitspraken Baudet in Tweede Kamer, ook Rutte kritisch

  Drie Joodse organisaties vinden het terecht dat de fracties van D66 en GroenLinks gisteren de Algemene Politieke Beschouwingen vroegtijdig hebben verlaten, nadat FvD-leider Thierry Baudet opnieuw een vergelijking maakte tussen de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging enerzijds, en het coronabeleid van de regering anderzijds. ,,Het is gewoon gruwelijk. Heel veel joden in Nederland kregen hier gisteren een misselijk gevoel van.”
 2. LIVE | Deel oppositie wacht antwoorden niet af en vraagt Rutte waarom hij er nog zit
  Politieke Beschouwingen

  LIVE | Deel oppositie wacht antwoorden niet af en vraagt Rutte waarom hij er nog zit

  Een dag nadat de Tweede Kamer met zichzelf onderhandelde over het aankleden van de Rijksbegroting, worden de pijlen vandaag op demissionair premier Mark Rutte gericht. Die zal netelige vragen krijgen over het getalm in de formatie, maar ook over de 800 á 900 miljoen euro waarmee hij VVD-fractieleider Sophie Hermans op pad stuurde om de wat karige begroting ‘op te plussen’. Mis niks van de Algemene Politieke Beschouwingen met ons liveblog onderaan dit artikel.
 1. ‘Kapotte koelkast vol Janssen-vaccins en Dansen met Janssen staan volledig los van elkaar’

  ‘Kapotte koelkast vol Jans­sen-vac­cins en Dansen met Janssen staan volledig los van elkaar’

  De beslissing om jongeren te laten ‘Dansen met Janssen’ is niet tot stand gekomen dankzij OMT-adviezen, zoals demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge doet geloven, stelt tv-programma Propaganda (KRO-NCRV). Vaccins zouden zijn vrijgegeven door een defecte koeling. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport erkent de kapotte koelkast. ,,Maar dat staat volledig los van het advies.”

Mijn Gids