Docenten in Nederland maken zich zorgen. Ze herkennen het beeld dat culturen zich steeds meer van elkaar afzonderen en dat de integratie is mislukt.
Volledig scherm
Docenten in Nederland maken zich zorgen. Ze herkennen het beeld dat culturen zich steeds meer van elkaar afzonderen en dat de integratie is mislukt. © anp

1 op 9 leraren vermijdt gevoelige onderwerpen in de klas

Taboe op schoolEen op de negen docenten in het voortgezet onderwijs vermijdt gevoelige onderwerpen in de klas, zoals homoseksualiteit of de politieke situatie in landen als Rusland en Turkije. Ze zeggen dat die thema's niet meer besproken kunnen worden als gevolg van toenemende scheiding van culturen op hun school. Dat blijkt uit onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek.

  1. LIVE | Situatie in Loehansk ‘verslechtert van uur tot uur’, ‘Russische generaal neergeschoten’

    LIVE | Situatie in Loehansk ‘verslech­tert van uur tot uur’, ‘Russische generaal neergescho­ten’

    Een generaal van de Russische luchtmacht is boven het oosten van Oekraïne neergeschoten en gedood, zo meldt de Russischtalige dienst van de Britse omroep BBC. En de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Koeleba noemt het Russische offensief in de Donbas, in het oosten van het land, een meedogenloze strijd, ‘de grootste op Europese bodem sinds de Tweede Wereldoorlog.’ Volg in dit liveblog het laatste nieuws over de Russische inval in Oekraïne. Lees hier ons vorige liveblog terug.