Volledig scherm
© Regio15

Agenten bekogeld na aanrijding politieman in Den Haag

Een agent is vannacht zwaargewond geraakt op de Hoefkade in Den Haag, nadat hij door een automobilist werd aangereden. Ambulancepersoneel heeft direct eerste hulp verleend, de agent is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Van opzet is geen sprake. Vanmiddag lag de agent nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De aanrijding vond plaats ter hoogte van het Kaapseplein. Het plein en de Hoefkade werden meteen afgezet. Tientallen agenten kwamen ter plaatse om de rust te bewaren, omstanders bekogelden hen met vuurwerk, glazen flesjes en stenen. De mobiele eenheid heeft een charge uitgevoerd. 

De automobilist is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Onderzoek naar de toedracht is in volle gang. Op Twitter regent het inmiddels steunbetuigingen aan de gewonde agent.

  1. Grote schrik: moeder en zoontje (2) vinden ingegraven val met 10 centimeter lange spijkers

    Grote schrik: moeder en zoontje (2) vinden ingegraven val met 10 centimeter lange spijkers

    Een moeder heeft haar 2-jarige zoontje naar eigen zeggen net op tijd kunnen redden van een ingegraven spijkerval. Mientje Boonstra (29) uit het Friese Holwerd liep dinsdag met haar zoontje in het gras bij de molen in het dorp toen ze de val met meerdere grote spijkers in een kuil aantrof. ‘Je moet er toch niet aan denken dat hij erin was gaan staan. Of erger: in was gevallen’, schreef ze diezelfde dag op Facebook.