Volledig scherm
PREMIUM
Rochelle en haar vader Martin © Victor van Breukelen

'Altijd vroeg ik me af: waarom is mijn zusje dood en leef ik?'

meisje van nuldeZe is het zusje van het op gruwelijke wijze vermoorde Meisje van Nulde en zij ontsprong de dans. Nu Rowena's moordenaar op onbegeleid verlof mag, is Rochelle (18) doodsbang. Velen willen haar beschermen en verkondigen al dat de jacht op tbs'er Mike J. is geopend. Rochelle vindt zijn verlof onverteerbaar.

Quote

Hij hoort niet vrij te komen. Hij hoort niet eens te leven. Als ik foto's van Rowena zie, doet het pijn. Ik mis Rowena

Rochelle

Rochelle schreef deze week een brief aan haar overleden zusje Rowena:

'Het nieuws kwam aan als een steek in me hart, toch doet het elke dag een stukje meer pijn vooral nu alles weer volop in de media is , lieve schat ik hoop dat je ziet dat mensen je nooit vergeten en door blijven vechten zodat dat varken achter de tralies blijft. Papa doet zo zijn best en hij heeft het er nog steeds zo moeilijk mee , en het enige wat ik nu kan doen is er voor hem zijn en hem steunen. We denken nog steeds aan je en we zullen je nooit vergeten , we houden zielsveel van je.
Para siempre en mi corazon - Voor altijd in mijn hart.'

Rochelle is verslagen. ,,Hij hoort niet vrij te komen. Hij hoort niet eens te leven. Als ik foto's van Rowena zie, doet het pijn. Ik mis Rowena.''

Thuis bij haar oma in Dordrecht doet Rochelle voor het eerst haar verhaal. Met naast haar op de bank haar vader Martin Huisman. ,,Hij is mijn vader én mijn moeder. Hij is mijn alles.''

Tenger

Rochelle is tenger. Met eigenwijze krulletjes. Een stoer meisje van 18 dat sinds haar derde jaar geen normaal leven heeft. Een meisje dat niet alleen haar zusje verloor op onbeschrijflijk traumatische wijze. Maar dat ook in tehuizen zat, bij pleeggezinnen woonde en na talloze rechtszaken bij haar vader opgroeide. Altijd onder toezicht van Jeugdzorg, die in Rochelles ogen de hechte band met haar vader dwarszat.

Haar zusje Rowena, beter bekend als het Meisje van Nulde, werd in 2001 in de Dordtse wijk Oud-Krispijn door haar stiefvader Mike J. stelselmatig mishandeld en in een hondenhok gestopt. Haar moeder Wanda greep niet in.

Kleuter Rowena overleed door geweld en uitputting. Het meisje mocht niet slapen en moest in bed rechtop blijven zitten. Ze kreeg stelselmatig stompen in haar maag. Haar romp werd in 2001 bij Strand Nulde teruggevonden. Een handje lag in het Veluwemeer en haar hoofd werd weggegooid in Hoek van Holland. Mike J. had haar gezicht zorgvuldig verminkt om herkenning te voorkomen.